0
Æggekage med ventrecheskinke cherrytomater og brød

Æggekage med ventrecheskinke cherrytomater og brød

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
tomater på stilk, fx cherry, blomme eller cocktailbagekartoflerløggulerod
1 min.
Grøntsagerne

Pil løg, og skræl gulerod. Skyl gulerod, kartofler og tomater.

Skær løg, gulerod og kartofler i tynde skiver. Varm en pande med høje kanter op ved middelhøj varme. Steg grøntsagerne (ikke tomaterne) i 1 spsk. olie pr. person i ca. 10 min, indtil de begynder at blive gennemsigtige.

ventrècheæg2creme fraiche 18%
10 min.
Æggemassen

Forvarm ovnen til 200 grader.

Skær skinken i mindre stykker.

Pisk æggene sammen med creme fraiche, og tilsæt skinken. Krydr med salt og peber, og hæld blandingen og tomaterne over grøntsagerne.

Kom panden i ovnen, og bag i ca. 20 min., indtil æggemassen har sat sig, og kartoflerne ikke giver modstand, når der stikkes i dem.

Primitivo surdejs bolle med fuldkorn
30 min.
Bollerne

Bag bollerne som angivet på pakken.

35 min.
Anretning

Servér æggekagen sammen med brødet, straks den kommer ud af ovnen.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Ventrèche er tørsaltet, lufttørret og modnet svinebryst krydret med peber. Det har en delikat, let saltet og pebret smag med en dyb bund af umami. I modsætning til fx dansk bacon er ventrèche ikke røget. 

Bonusinfo

Primitivo surdejsboller:

Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.