Pil løg, og skræl gulerod. Skyl gulerod, kartofler og tomater.
Skær løg, gulerod og kartofler i tynde skiver. Varm en pande med høje kanter op ved middelhøj varme. Steg grøntsagerne (ikke tomaterne) i 1 spsk. olie pr. person i ca. 10 min, indtil de begynder at blive gennemsigtige.
Forvarm ovnen til 200 grader.
Skær skinken i mindre stykker.
Pisk æggene sammen med creme fraiche, og tilsæt skinken. Krydr med salt og peber, og hæld blandingen og tomaterne over grøntsagerne.
Kom panden i ovnen, og bag i ca. 20 min., indtil æggemassen har sat sig, og kartoflerne ikke giver modstand, når der stikkes i dem.
Bag bollerne som angivet på pakken.
Servér æggekagen sammen med brødet, straks den kommer ud af ovnen.
Ventrèche er tørsaltet, lufttørret og modnet svinebryst krydret med peber. Det har en delikat, let saltet og pebret smag med en dyb bund af umami. I modsætning til fx dansk bacon er ventrèche ikke røget.
Primitivo surdejsboller:
Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.
Kommentarer og forslag til opskriften