0
Kokkene bag

Xtra Nemt – 15 min er et samarbejde mellem tre af vores allerdygtigste opskriftsudviklere.

To af dem, Jacob Dahl og Peter Nøhr, har været en vigtig del af Skagenfoods madunivers i lang tid, mens måltidskassens sidste udvikler er en ny og meget spændende tilføjelse til holdet.

Hun hedder Louise Beck Brønnum. Hun er kogebogsforfatter, medejer af virksomheden KOST, kendt fra TV-serien Smagen af Danmark og tidligere ‘Head of Taste’ hos den 2 stjernede Michelin restaurant "Restaurant Alchemist" i København. Og så er hun endda også kommentator på den årlige Jomfruhummerfestival på Læsø!

Sig hej til Louise, klik her eller på billedet til højre!

Louise Beck Broennum 1

Hvad er "Tørre jyder" & "Tørfisk"?

Hør de 2 erfarne Strandbynitter Ingolf og Bussi forklare historien om "Tørre jyder" & "Tørfisk". Her i Vendsyssel har det i flere hundrede år været almindeligt at tørre fisk, som en måde at konservere på. Det er dog ikke helt så udbredt mere! Men den gamle generation af fiskere nyder stadigt en "Tørret Jyde". 'Tørrede Jyder' er et sjællandsk udtryk for tørrede fladfisk. 'Dabs' er det nordjyske udtryk, og 'Skulde' er det vestjyske udtryk for disse.

Klik her eller på billedet til højre, og hør Ingolf & Bussi forklare om historien bag begreberne "Tørre jyder" og "Tørfisk".

 

Ingolf Og Bussi Taler Om Toerre Jyder Eller Toerfisk

Tjek leveringsdage

Udfyld dit postnummer i boksen herunder for at tjekke levering i dit område.