0
Team DK Chili con carne med syltet løg og creme frisk

Team DK Chili con carne med syltet løg og creme frisk

Hovedingrediens:
Okse
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
løggulerodbladsellerieddikesalt
1 min.
Ris og grøntsager

Kog risene efter anvisning på posen. 

Pil løget, skræl guleroden og skyl begge dele grundigt sammen med bladselleriet. Pluk evt. bladene fra selleriet, og gem dem til anretning. Hak lidt af rødløget i fine skiver, og hak resten groft sammen med gulerod og blegselleri.

Lad rødløgskiverne marinere i 1 spsk. eddike pr. person, og krydr med lidt salt.

hakket oksekød 3-6%chili con carne krydderirøde kidneybønnerflåede tomatersort peber
10 min.
Chili con carne

Varm en gryde op ved høj varme. Steg kødet i 1 spsk olie pr. person under omrøring i ca. 5 min. Rør dog ikke så meget, så kødet ikke kan brune. Tilsæt grøntsagerne og krydderiblandingen, og steg yderligere 5 min. under omrøring. Tilsæt bønnerne og de flåede tomater, og lad retten simre i 10 min. Smag til med salt og peber.

creme frisk 9%
30 min.
Anretning

Servér chilien i dybe skåle ovenpå risene, og top med syltet rødløg og creme frisk.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Chili con carne krydderi

Ingredienser: Spidskommen, indeholder: Koriander, chili, oregano, merian, sød paprika

Næringsindhold pr. person:

Energi:
3957 kjl/946 kcal
Fedt:
27,1 g
heraf mættede fedtsyrer:
6,25 g
Kulhydrat:
120 g
heraf sukkerarter:
17,9 g
Kostfibre:
19,4 g
Protein:
45,6 g