Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Kog bulgur i rigeligt letsaltet vand efter anvisning på pakken. Dræn vandet fra i en sigte, og lad den dryppe af.
Skræl og skær gulerødder i fine strimler, og kom dem i lidt iskoldt vand.
Skær avokado i tern, og vend med et par dråber lys eddike eller citron, hvis du har det.
Rist sesamfrø på en tør pande, til de er gyldne og popper. Knus dem i en morter med lidt fint salt (tag en smule fra, til at drysse over retten til sidst).
Riv halvdelen af hvidløget ned i en skål, og tilsæt tamari soya, lidt lys eddike og 1/2 tsk. sukker pr. pers. Rør med mayonnaise, de ristede sesamfrø (gem lidt til grisekødet) og lidt olivenolie (ca. 1 spsk. pr pers.), og smag til med salt og peber.
Rist kødet af på en meget varm pande i lidt neutral olie, til det er gennemstegt. Krydr med det sidste hvidløg, salt og peber.
Kom teriyakisauce på, og kog igennem.
Drys til sidst med de sidste sesamfrø.
Fordel de kogte bulgur i skåle, og anret gris og gulerødder (der er dryppet godt af - evt. i en salatslynge) og avokado henover.
Top med gomadressing, og sørg for at vende det hele sammen, inden du spiser retten.
Kommentarer og forslag til opskriften