Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft.
Skrub gulerødderne grundigt, og halvér dem på langs. Vend dem med 0,5 spsk olivenolie pr. person, salt og krydderblandingen, og bag dem på en flad bageplade i ca. 25 min., til de har taget godt med farve og er blevet møre.
Kom kødet over i en ildfast beholder, gryde eller fad med tilhørende låg. Sæt kødet ind i bunden af ovnen, og lad det varme igennem i ca. 20 min.
Kog risene efter anvisning på posen
Skyl squashen, og skær den i små tern.
Når risene er færdigkogt, vender du den med lidt 1 spsk olivenolie pr. person, fintrevet limeskal, limesaft og squashternene. Smag til med salt og peber.
Anret ris blandingen i bunden af en dyb tallerken. Bryd kødet ud i stykker, og anret dem ovenpå med gulerødderne vend siden af.
Velbekomme!
Baharat er en krydderiblanding, der bruges i det arabiske køkken såvel som i Tyrkiet og Iran. Baharat er det arabiske ord for "krydderier". Denne spicy blanding bruges ofte til lam, fisk, kylling, oksekød og supper og kan også sættes på bordet og bruges ligesom salt og peber.
Baharat indeholder:
Muskatnød, sort peber, koriander, spidskommen, nelliker, kanel, kardemomme, sød paprika og chili.
Kommentarer og forslag til opskriften