0
Team DK Krydrede gulerødder med baharat, mør svinenakke og perlebyg

Team DK Krydrede gulerødder med baharat, mør svinenakke og perlebyg

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
Sous vide, mør grisenakkegulerødderbaharat krydderi
1 min.
Gulerødder

Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft.

Skrub gulerødderne grundigt, og halvér dem på langs. Vend dem med 0,5 spsk olivenolie pr. person, salt og krydderblandingen, og bag dem på en flad bageplade i ca. 25 min., til de har taget godt med farve og er blevet møre.

Kom kødet over i en ildfast beholder, gryde eller fad med tilhørende låg. Sæt kødet ind i bunden af ovnen, og lad det varme igennem i ca. 20 min.

perlebyg
10 min.
Ris

 

Kog risene efter anvisning på posen

squash
20 min.
Squash

Skyl squashen, og skær den i små tern.

limesquash
25 min.
Ris

Når risene er færdigkogt, vender du den med lidt 1 spsk olivenolie pr. person, fintrevet limeskal,  limesaft og squashternene. Smag til med salt og peber.

30 min.
Anretning

Anret ris blandingen i bunden af en dyb tallerken. Bryd kødet ud i stykker, og anret dem ovenpå med gulerødderne vend siden af. 

Velbekomme!

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Baharat er en krydderiblanding, der bruges i det arabiske køkken såvel som i Tyrkiet og Iran. Baharat er det arabiske ord for "krydderier". Denne spicy blanding bruges ofte til lam, fisk, kylling, oksekød og supper og kan også sættes på bordet og bruges ligesom salt og peber.

Baharat indeholder:

Muskatnød, sort peber, koriander, spidskommen, nelliker, kanel, kardemomme, sød paprika og chili.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
3957 kjl/946 kcal
Fedt:
27,5 g
heraf mættede fedtsyrer:
4,73 g
Kulhydrat:
131 g
heraf sukkerarter:
6,1 g
Kostfibre:
6,85 g
Protein:
38,7 g