0
Kuller med stegt spidskål, tomat og avokado

Kuller med stegt spidskål, tomat og avokado

Opskriften er udviklet af:
Uden tilsat sukker Kassen
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Uden tilsat sukker
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Kuller

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

kullerfilet uden skind
1 min.
Fisk

Skær fisken i portionsstykker, krydr den med salt på alle sider, og læg den til side.

fuldkornsbulgur
3 min.
Bulgur

Skyl bulguren under koldt vand i en sigte. Kom den skyllede bulgur i en gryde, og tilsæt vand, så det godt og vel dækker. Kog bulguren i 8-10 min. under låg ved svag varme. Lad den kogte bulgur afdryppe og køle lidt af i en sigte.

tomater på stilk, fx cherry, blomme eller cocktailpurløgcitron
5 min.
Salaten

Skær tomaterne i mindre stykker, og hak purløget så fint som muligt.

Bland pr. person i en skål: 1/2 spsk. olivenolie, 1/2 spsk. eddike, og lidt salt. Tilsæt revet citronskal, purløg og tomater, og lad det trække lidt.

rødt spidskål
10 min.
Kål

Skyl kålen grundigt, og flæk den i 8 dele. Varm en pande op ved middelhøj varme, og steg kålen i ca. 3 min. på begge skæreflader i 1/2 spsk. olie pr. person. Den må gerne få godt med farve. Krydr med salt og citronsaft.

20 min.
Fisk

Varm en pande op ved høj varme.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 tsk. olie pr. person. Læg fisken på panden, og lad den stege i 3 min. ved middelvarme. 

Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i 1 min. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider. 

avokado
25 min.
Salat

Fjern skallen fra avokadoen, og skær kødet i mundrette stykker.

Vend bulgur og avokadostykker ned i salaten, og smag til med salt, peber og eddike eller citronsaft.

30 min.
Anretning

Servér fisken med salat og stegt spidskål.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
2645 kjl/632 kcal
Fedt:
28 g
heraf mættede fedtsyrer:
3,6 g
Kulhydrat:
48 g
heraf sukkerarter:
5,1 g
Kostfibre:
14 g
Protein:
40 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?