Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 175 grader, varmluft.
Skræl rodfrugterne, skær dem ud i stave, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Vend dem med 1/2 spsk. olie pr. person, halvdelen af timianen og lidt salt.
Bag rodfrugterne i ovnen i 30-40 min., alt efter styrken på din ovn. Vend rundt i rodfrugterne et par gange undervejs.
Skræl løget, og hak det fint. Pil og pres hvidløget, og rør al løget og det halve af hvidløget sammen med hakket grisekød, æg, hytteost, 1 god tsk. havregryn pr. person og resten af timianen.
Smør bunden af et ildfast fad med lidt olie, form farsen til et farsbrød (4-5 cm højt) i fadet, og dæk farsbrødet med bacon.
Bag det i ovnen samtidig med rodfrugterne i ca. 30 minutter. Lad gerne farsbrødet stå og trække i 5-10 min. tildækket inden servering.
Riv agurken groft på et rivejern, og lad den dryppe af i en sigte i 20 minutter. For at forkorte tiden, kan du knuge agurken i et rent viskestykke, og herefter fortsætte med at lave tzatzikien.
Hak mynten, og bland mynte og resten af hvidløget sammen med agurken i den græske yoghurt. Smag til med salt og peber.
Spis forloren hare sammen med rodfrugter og tzatziki.
Kundekommentarer ()