0
Kulmulefilet på jordskokkemos med bagte løg og æbler

Kulmulefilet på jordskokkemos med bagte løg og æbler

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Kulmule

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Tænd ovnen på 220 grader varmluft.

jordskokker
1 min.
Jordskokkemos

Skræl jordskokkerne, og skær dem i grove stykker. Kog dem møre i en gryde med rigeligt, letsaltet vand.

Når de er møre efter ca. 20 min., sigter du alt vandet væk, og moser jordskokkerne med et piskeris. Smag til med 1 spsk. olivenolie pr. person, salt og friskkværnet peber.

rødløg
7 min.
Bagte løg

Pil rødløgene, og skær dem i kvarte. Vend dem med en god olivenolie, og krydr med salt og friskkværnet peber.

Kom løgene i en bradepande eller ildfast fad, og bag dem i ovnen i ca. 20 min., til de er møre og har taget godt med farve.

kulmulefilet uden skind
15 min.
Fisk

Skær fisken i portionsstykker, og smør et ildfast fad med 1/2 tsk. olivenolie pr. person.

Læg fiskestykkerne i fadet, drys med salt og peber, og bag dem nederst i ovnen i de sidste ca. 10 min. af løgenes bagetid.

syrligt spiseæblespidskål
15 min.
Æbler og kål

Skyl æblerne, og skær dem i tern.

Snit spidskålen fint med en skarp kniv. Kom kål og æbler op i en skål.

citrongræskarkerner
20 min.
Græskarkerner og citron

Rist græskarkernerne på en tør pande, til de begynder at poppe. Tilsæt lidt fint salt, og kom dem op til kålen.

Halvér citronen, og steg den på skærefladen på panden i 2-3 min., til den har taget godt med farve.

Kom masser af saft fra citronen (når den er kølet lidt af) ned til kålen.

25 min.
Anretning

Del de bagte løg lidt ud i flager, og kom dem ned til kålen. Vend græskarkerner, kål, æbletern og bagte løg sammen i skålen. Smag til med salt, friskkværnet peber og evt. mere citronsaft.

Anret jordskokkemosen i bunden af en tallerken, og læg et stykke fisk henover. Anret salaten på siden.

Velbekomme! 

Næringsindhold pr. person:

Energi:
554 kcal
Fedt:
26,2 g
heraf mættede fedtsyrer:
3,1 g
Kulhydrat:
37,7 g
heraf sukkerarter:
28,2 g
Kostfibre:
14,8 g
Protein:
36,1 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?