0
Laksefilet på jordskokkemos med bagte løg og æbler

Laksefilet på jordskokkemos med bagte løg og æbler

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Tænd ovnen på 220 grader varmluft.

jordskokker
1 min.
Jordskokkemos

Skræl jordskokkerne, og skær dem i grove stykker. Kog dem møre i en gryde med rigeligt, letsaltet vand.

Når de er møre efter ca. 20 min., sigter du alt vandet væk, og moser jordskokkerne med et piskeris. Smag til med 1 spsk. olivenolie pr. person, salt og friskkværnet peber.

løg
7 min.
Bagte løg

Pil løg, og skær dem i kvarte. Vend dem med en god olivenolie, og krydr med salt og friskkværnet peber.

Kom løgene i en bradepande eller ildfast fad, og bag dem i ovnen i ca. 20 min., til de er møre og har taget godt med farve.

ASC laks med skind
15 min.
Fisk

Smør et ildfast fad med 1/2 tsk. olivenolie pr. person.

Læg fiskestykkerne på skindsiden i fadet, drys med salt og peber, og bag dem nederst i ovnen i de sidste ca. 10-15 min. af løgenes bagetid.

syrligt spiseæblespidskål
15 min.
Æbler og kål

Skyl æblerne, og skær dem i tern.

Snit spidskålen fint med en skarp kniv. Kom kål og æbler op i en skål.

citrongræskarkerner
20 min.
Græskarkerner og citron

Rist græskarkernerne på en tør pande, til de begynder at poppe. Tilsæt lidt fint salt, og kom dem op til kålen.

Halvér citronen, og steg den på skærefladen på panden i 2-3 min., til den har taget godt med farve.

Kom masser af saft fra citronen (når den er kølet lidt af) ned til kålen.

25 min.
Anretning

Del de bagte løg lidt ud i flager, og kom dem ned til kålen. Vend græskarkerner, kål, æbletern og bagte løg sammen i skålen. Smag til med salt, friskkværnet peber og evt. mere citronsaft.

Anret jordskokkemosen i bunden af en tallerken, og læg et stykke fisk ved siden af. Anret salaten på siden.

Velbekomme! 

NB: der er brugt hvid fisk på billedet, men du modtager laks.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
554 kcal
Fedt:
26,2 g
heraf mættede fedtsyrer:
3,1 g
Kulhydrat:
37,7 g
heraf sukkerarter:
28,2 g
Kostfibre:
14,8 g
Protein:
36,1 g