0
Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fif: Du kan lave retten vegetarisk ved at erstatte kylling med 120 g kogte butterbeans pr. person. Det smager også virkelig godt!

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
Lad os starte med:
  • Skyl grønt, frugt og krydderurter.
  • Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager.
  • Find alle ingredienser og redskaber frem. 

Kormasauce 

  • Hak rødløg, hvidløg, ingefær og evt. chili fint.
  • Skær kyllingen i mindre stykker. Varm en gryde med olie, og svits løg, hvidløg, ingefær, chili og garam masala i 2 minutter.
  • Svits så kyllingen i 4-5 minutter. 
  • Kom derefter tomatpuré, kokosmælk, vand, salt og peber på panden, og lad saucen simre i 10-15 minutter.  

Blomkålsris 

  • Skær blomkålen i mindre buketter, og kør til helt små stykker i en foodprocessor.
  • Hak hvidløg fint.
  • Pisk derefter æggene sammen med salt og peber i en skål. 
  • Varm en pande med olie op til middelvarme, og svits hvidløg og blomkålsris på panden i 4-5 minutter, eller indtil de ikke længere er rå, men stadig har bid. 
  • Skub blomkålsrisene til side, hæld æggemassen på panden, og rør rundt i den, til den næsten er fast.
    Bland så æggene godt sammen med blomkålsrisene.
     
25 min.
Anretning
  • Spis blomkålsrisene med kormasaucen til, og top med koriander. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Garam masala indeholder: 40% spidskommen, 30% korianderfrø, 10% kanel, 10 % grøn kardemomme, 5% nelliker, 5%  laurbærblade

 

Næringsindhold pr. person:

Energi:
537 kcal
Protein:
35 g