0
Fodboldspillerens Poké ball med teriyakigris bulgur, avokado og goma dressing

Fodboldspillerens Poké ball med teriyakigris bulgur, avokado og goma dressing

Opskriften er udviklet af:
Team Danmark Kassen
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Grønne kødretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

bulgur
1 min.
Bulgur

Kog bulgur i rigeligt letsaltet vand efter anvisning på pakken. Dræn vandet fra i en sigte, og lad den dryppe af.

avokadogulerødder
2 min.
Forbered grøntsager

Skræl og skær gulerødder i fine strimler - kom dem i lidt iskoldt vand. Skær avokado i tern, vend med et par dråber lys eddike eller citron hvis du har det. 

mayonnaisesesamfrøtamari soya saucehvidløg
10 min.
Goma dressing

Rist sesamfrø på en tør pande, til de er gyldne og popper. Knus i en morter med lidt fint salt (tag en smule fra,  til at drysse over retten til sidst).

Riv halvdelen af hvidløget ned i en skål og tilsæt tamari/soya, lidt lys eddike og 1/2 tsk. sukker pr. pers. Rør med mayonnaise og de ristede sesam (gem lidt til grisekødet), rør med lidt olivenolie (ca. 1 spsk. pr person) og smag til med salt og peber.

hakket grisekød 8-12%hvidløgsesamfrø
15 min.
Gris

Rist kødet af på en meget varm pande i lidt neutral olie. Krydr med det sidste hvidløg, salt og peber, og drys til sidst med det sidste sesam.

25 min.
Anretning

Fordel de kogte bulgur i skåle, og anret gris og gulerødder (der er dryppet godt af - evt. i en salatslynge) og avokado henover. Top med gomadressing. Sørg for at vende det hele sammen, inden du spiser retten. 

Kommentarer og forslag til opskriften