0

Selleripuré med parmesan og nødder

Opskriften er udviklet af:
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Skræl sellerien, skær den i grove tern og kog den mør i usaltet vand. Hæld vandet fra og blend sellerien helt glat med smørret. Rør parmesan og nødder i puréen og smag til med citronsaft, salt og peber. Server puréen som tilbehør til fx kraftige gryderetter, stege eller fisk.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.