Aftensmad
Morgenmad
Morgenmad (hvis tilkøbt) (OBS: Kun råvarer til 1 og 2 pers. i 3 dage)
Dette skal preppes søndag:
Samlet foodprep tid: Ca. 2 timer
(15481,15482,15483,15484,15485,15487)
Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Skræl gulerødderne, og skær dem i stave.
Kom hhv. 400, 800, 1200 el. 1600 g gulerødder i en bøtte med vand til aftensmad tirsdag og onsdag.
Morgenmad: Fordel hhv. 450 el. 900 g i 3 el. 6 mindre bøtter eller én stor, og kom vand i. Kom bøtterne i køleskabet, til de skal spises.
OBS: Der skal også bruges gulerødder i andre retter - så husk at gemme lidt fra posen til disse.
Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
Skræl gulerødderne, og riv dem fint.
Blend mandlerne til mandelmel i en foodprocessor.
Bland alle ingredienserne i en skål, og pisk dem sammen.
Hæld dejen i 6 muffinsforme (1 pers.) og 12 muffinforme (2 pers.) (gerne silikoneforme), og bag dem i ca. 25 min.
Lad dine brødmuffins køle af, og kom dem i en bøtte i køleskabet, indtil de skal spises.
Tip
Hvis du ikke når, at spise dem alle sammen i løbet af ugen, kan de sagtens fryses ned.
Kog spaghettien efter anvisning på posen.
Gem halvdelen af den kogte pasta til i morgen (mandag), og spis den anden halvdel i dag (søndag). Kom pastaen i en bøtte, hvis du først skal spise den senere i dag.
Skræl gulerødder, skyl porren, og skær dem i mindre stykker. Det er vigtigt, at stykkerne ikke er alt for store, så de bliver ordentlig møre.
Skær peberfrugten i tynde stave og broccolien i mindre buketter.
Fordel grøntsagerne i 2 beholdere, så du har en både til laks i fad og til wokret.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Kom grøntsagerne i bunden af et ildfast fad, og krydr med halvdelen af laksekrydderiet (gem resten til laksen), salt og peber.
Hæld fløde og vand over, og sæt det i ovnen i 30 min.
Dup lakseportionerne tørre med køkkenrulle, og krydr dem med resten af laksekrydderiet.
Riv lidt pecorino over grønsagerne, inden du placerer laksen ovenpå dem, og lad laksen bage med de sidste 10-12 min.
Spis laks i fad med det samme, eller gem til aftensmad søndag.
Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i den Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.
Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.
Spaghetti:
Klassikeren og pastavariant nr. 1 som den mest elskede og brugte af alle pastavarianter.
(* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)
Skagenfood laksekrydderi indeholder:
50% urtebouillon, 15% sød paprika, 15% paprikaflager, 5% korianderfrø, 5% fennikelfrø, 5% sort peber, 5% tørret estragon.
Kommentarer og forslag til opskriften