0

Aftensmad

  • Søndag: Laks med råkost og grønne kartofler
  • Mandag: Wrap med råkost og marinerede kyllingestykker
  • Tirsdag: Kylling i pestosovs
  • Onsdag: Oksestrimler i karrysovs 

 

Morgenmad

  • Granola a la bananasplit med skyr

 

Dette skal preppes søndag:

  • Råkost x 2 dage
  • Grønne kartofler x 1 dag
  • Marinere kyllingestykker x 1 dag
  • Dip x 1 dag
  • Broccoli x 1 dag
  • Gulerødder x 1 dag
  • Granola a la bananasplit x 3 dage (morgenmad hvis tilkøbt)

 

Samlet foodprep tid: Ca. 2 timer

(15465, 15466, 15467, 15468, 15469, 15470)

Ekstra tips til ugen

 Lav evt. en dobbelt portion af granolaen, når du alligevel er i gang, så der ikke går banan til spilde.

Fordel granolaen på 2 bageplader med bagepapir, hvis du vælger dette, og lad den evt. bage lidt længere tid. Granolaen kan holde sig i op til 30 dage i en lufttæt beholder. 

Hvis du har ekstra gulerødder, så skær også dem ud, og kom dem i en bøtte med vand. Så har du lidt ekstra grønt til ugen.

 

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem. 

Granola a la bananasplit - råvarer til morgenmad til 1 og 2 pers i 3 dage

Tænd ovnen på 150 grader varmluft. 

Blend alle ingredienserne til sovsen sammen til en ensartet masse. 

Rør sovsen sammen med ingredienserne til fyldet, og fordel det på en bageplade beklædt med bagepapir.

Bag granolaen i ovnen i 45-60 min., alt efter hvordan din ovn bager. Rør rundt i granolaen hver 15. min.

Det er vigtigt, at du bager granolaen, til den er helt knasende, for hvis den stadig er lidt blød, kan den ikke holde sig så længe pga. for højt vandindhold. 

Lad granolaen køle af, og opbevar den i én stor eller i 3-6 mindre lufttætte  beholdere. Granolaen kan holde sig i op til 30 dage.

Fordel skyr i 3-6 mindre beholdere, så du bare skal snuppe en beholder om morgenen, og kom dem i køleskabet.

Tip
Du kan også undlade at fordele skyren i bøtter. Så skal du blot spise ca. 166 g skyr om morgenen pr. pers.

Marinerede kyllingestykker til mandag

Skær kyllingen ud i mundrette bidder, og kom dem op i en skål sammen med krydderiblandingen, salt og peber. Rør det godt sammen.

Kom låg på bøtten, og kom den på køl, til den skal tilberedes.

Dip til mandag

Pres eller hak hvidløg fint, og rør det sammen med de resterende ingredienser til dippen. Smag til med salt og peber, kom dippen i en bøtte, og kom den i køleskabet. 

Broccoli til tirsdag

Skær broccolien ud i buketter, og kom dem i en bøtte med vand, så de holder sig friske, til de skal bruges. 

 

Gulerødder til onsdag

Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde stave. Kom gulerodsstavene i en bøtte med vand, så de holder sig friske til de skal bruges. 

Råkost til søndag og mandag

Skræl gulerødderne, og riv dem groft. 

Snit hvidkålet helt fint, og skær æblet i tynde både.

Kom det hele op i en stor skål.

Rør alle ingredienserne til dressingen sammen, og vend den godt sammen med grøntsagerne.

Fordel råkosten i 2 bøtter, og kom dem i køleskabet.

 

 

Grønne kartofler til søndag

Skrub eller skræl kartoflerne, og skær evt. de store over, så kartoflerne har ca. samme størrelse.

Kog kartoflerne i saltet vand i 10-12 min. Hæld vandet fra, og vend de lune kartofler med pesto. 

Rist pinjekernerne på en tør pande ved middelhøj varme, til de er gyldne.

Top de grønne kartofler med pinjekernerne.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Southern fried chicken spices indeholder:

27% paprika, 20% hvid peber, 13% hvidløgspulver, 6% stødt ingefær, 7% sennepsfrø, 7% løgpulver, 6% sellerisalt, 4% salt, 4% basilikum, 4% timian, 2% oregano.

Bonusinfo

Vores basilikum pesto er lavet ud fra klassiske traditioner med et lille tvist. Idet at osten der er brugt er en Pecorino Romano DOC (fåremælksost) i stedet for den mere traditionelle parmesanost.

Pestoen laves af det lille familiefirma Bio Organica Italia i Syditalien, et økologisk og biodynamisk landbrug med egen produktion af færdigvarer som oliven, soltørrede tomater, artiskokker, pestoer og tapanader. Stedet ejes og drives af de 3 brødre Gaudiano.