
Aftensmad
Dette skal preppes søndag:
Samlet foodprep tid: Ca. 1,5 time
(15465, 15466, 15467, 15468, 15469)
Ekstra tips til ugen
Hvis du har ekstra gulerødder, så skær også dem ud, og kom dem i en bøtte med vand. Så har du lidt ekstra snackgrønt til ugen.
Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Skær kyllingen ud i mundrette bidder, kom dem op i en bøtte med låg sammen med krydderiblandingen, salt og peber, og rør det godt sammen.
Kom låg på bøtten, og kom den på køl, til den skal tilberedes.
Pres eller hak hvidløg fint, og rør det sammen med de resterende ingredienser til dippen. Smag til med salt og peber, kom dippen i en bøtte, og sæt den i køleskabet.
Skær broccolien ud i buketter, og kom dem i en bøtte med vand, så de holder sig friske, til de skal bruges.
Skræl gulerødderne, skær dem i tynde stave, og kom dem i en bøtte med vand, så de holder sig friske til de skal bruges.
Snit hvidkålet helt fint, og skær æblet i tynde både.
Skræl gulerødderne, og riv dem groft.
Kom det hele op i en stor skål.
Rør alle ingredienserne til dressingen sammen, og vend den godt sammen med grøntsagerne.
Fordel råkosten i 2 bøtter med låg, og kom dem i køleskabet.
Skrub eller skræl kartoflerne, og skær evt. de store over, så kartoflerne har ca. samme størrelse.
Kog kartoflerne i saltet vand i 10-12 min.
Hæld vandet fra, og vend de lune kartofler med pesto.
Rist pinjekernerne på en tør pande ved middelhøj varme, til de er gyldne.
Top de grønne kartofler med pinjekernerne.
Southern fried chicken spices indeholder:
27% paprika, 20% hvid peber, 13% hvidløgspulver, 6% stødt ingefær, 7% sennepsfrø, 7% løgpulver, 6% sellerisalt, 4% salt, 4% basilikum, 4% timian, 2% oregano.
Vores basilikum pesto er lavet ud fra klassiske traditioner med et lille tvist. Idet at osten der er brugt er en Pecorino Romano DOC (fåremælksost) i stedet for den mere traditionelle parmesanost.
Pestoen laves af det lille familiefirma Bio Organica Italia i Syditalien, et økologisk og biodynamisk landbrug med egen produktion af færdigvarer som oliven, soltørrede tomater, artiskokker, pestoer og tapanader. Stedet ejes og drives af de 3 brødre Gaudiano.
Kommentarer og forslag til opskriften