0
SØNDAGS PREP - uge 7

SØNDAGS PREP - uge 7

Aftensmad

  • Søndag: Laks med råkost og grønne kartofler
  • Mandag: Wrap med råkost og marinerede kyllingestykker
  • Tirsdag: Kylling i pestosovs
  • Onsdag: Oksestrimler i karrysovs 

 

Dette skal preppes søndag:

  • Råkost x 2 dage
  • Grønne kartofler x 1 dag
  • Marinerede kyllingestykker x 1 dag
  • Dip x 1 dag
  • Broccoli x 1 dag
  • Gulerødder x 1 dag

 

Samlet foodprep tid: Ca. 1,5 time

(15465, 15466, 15467, 15468, 15469)

Ekstra tips til ugen

 

Hvis du har ekstra gulerødder, så skær også dem ud, og kom dem i en bøtte med vand. Så har du lidt ekstra snackgrønt til ugen.

 

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem. 

Marinerede kyllingestykker til mandag

Skær kyllingen ud i mundrette bidder, kom dem op i en bøtte med låg sammen med krydderiblandingen, salt og peber, og rør det godt sammen.

Kom låg på bøtten, og kom den på køl, til den skal tilberedes.

Dip til mandag

Pres eller hak hvidløg fint, og rør det sammen med de resterende ingredienser til dippen. Smag til med salt og peber, kom dippen i en bøtte, og sæt den i køleskabet. 

Broccoli til tirsdag

Skær broccolien ud i buketter, og kom dem i en bøtte med vand, så de holder sig friske, til de skal bruges. 

 

Gulerødder til onsdag

Skræl gulerødderne, skær dem i tynde stave, og kom dem i en bøtte med vand, så de holder sig friske til de skal bruges. 

Råkost til søndag og mandag

Snit hvidkålet helt fint, og skær æblet i tynde både.

Skræl gulerødderne, og riv dem groft. 

Kom det hele op i en stor skål.

Rør alle ingredienserne til dressingen sammen, og vend den godt sammen med grøntsagerne.

Fordel råkosten i 2 bøtter med låg, og kom dem i køleskabet.

 

 

Grønne kartofler til søndag

Skrub eller skræl kartoflerne, og skær evt. de store over, så kartoflerne har ca. samme størrelse.

Kog kartoflerne i saltet vand i 10-12 min.

Hæld vandet fra, og vend de lune kartofler med pesto. 

Rist pinjekernerne på en tør pande ved middelhøj varme, til de er gyldne.

Top de grønne kartofler med pinjekernerne.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Southern fried chicken spices indeholder:

27% paprika, 20% hvid peber, 13% hvidløgspulver, 6% stødt ingefær, 7% sennepsfrø, 7% løgpulver, 6% sellerisalt, 4% salt, 4% basilikum, 4% timian, 2% oregano.

Bonusinfo

Vores basilikum pesto er lavet ud fra klassiske traditioner med et lille tvist. Idet at osten der er brugt er en Pecorino Romano DOC (fåremælksost) i stedet for den mere traditionelle parmesanost.

Pestoen laves af det lille familiefirma Bio Organica Italia i Syditalien, et økologisk og biodynamisk landbrug med egen produktion af færdigvarer som oliven, soltørrede tomater, artiskokker, pestoer og tapanader. Stedet ejes og drives af de 3 brødre Gaudiano.