0
SØNDAGS PREP med morgenmad - uge 7

SØNDAGS PREP med morgenmad - uge 7

Aftensmad

  • Søndag: Laks med råkost og grønne kartofler
  • Mandag: Wrap med råkost og marinerede kyllingestykker
  • Tirsdag: Kylling i pestosovs
  • Onsdag: Oksestrimler i karrysovs 

 

Morgenmad

  • Granola a la bananasplit med skyr (hvis tilkøbt) (OBS: Kun råvarer til 1 og 2 pers. i 3 dage)

 

Dette skal preppes søndag:

  • Råkost x 2 dage
  • Grønne kartofler x 1 dag
  • Marinerede kyllingestykker x 1 dag
  • Dip x 1 dag
  • Broccoli x 1 dag
  • Gulerødder x 1 dag
  • Granola a la bananasplit x 3 dage (morgenmad hvis tilkøbt)

 

Samlet foodprep tid: Ca. 2 timer

(15465, 15466, 15467, 15468, 15469, 15470)

Ekstra tips til ugen

 Lav evt. en dobbelt portion af granolaen, når du alligevel er i gang, så der ikke går banan til spilde.

Fordel granolaen på 2 bageplader med bagepapir, hvis du vælger dette, og lad den evt. bage lidt længere tid. Granolaen kan holde sig i op til 30 dage i en lufttæt beholder. 

Hvis du har ekstra gulerødder, så skær også dem ud, og kom dem i en bøtte med vand. Så har du lidt ekstra snackgrønt til ugen.

 

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem. 

Granola a la bananasplit - råvarer til morgenmad til 1 og 2 pers i 3 dage

Tænd ovnen på 150 grader varmluft. 

Blend alle ingredienserne til sovsen sammen til en ensartet masse. 

Rør sovsen sammen med sesamfrø, mandler og hørfrø, og fordel det på en bageplade beklædt med bagepapir.

Bag granolaen i ovnen i 45-60 min., alt efter hvordan din ovn bager, og rør rundt i granolaen hver 15. min.

Det er vigtigt, at du bager granolaen, til den er helt knasende, for hvis den stadig er lidt blød, kan den ikke holde sig så længe pga. for højt vandindhold. 

Lad granolaen køle af, og opbevar den i én stor eller i 3-6 mindre lufttætte  beholdere. Granolaen kan holde sig i op til 30 dage.

Fordel skyr i 3-6 mindre beholdere, så du bare skal snuppe en beholder om morgenen, og kom dem i køleskabet.

Tip
Du kan også undlade at fordele skyren i bøtter. Så skal du blot spise ca. 166 g skyr om morgenen pr. pers.

Marinerede kyllingestykker til mandag

Skær kyllingen ud i mundrette bidder, kom dem op i en bøtte med låg sammen med krydderiblandingen, salt og peber, og rør det godt sammen.

Kom låg på bøtten, og kom den på køl, til den skal tilberedes.

Dip til mandag

Pres eller hak hvidløg fint, og rør det sammen med de resterende ingredienser til dippen. Smag til med salt og peber, kom dippen i en bøtte, og sæt den i køleskabet. 

Broccoli til tirsdag

Skær broccolien ud i buketter, og kom dem i en bøtte med vand, så de holder sig friske, til de skal bruges. 

 

Gulerødder til onsdag

Skræl gulerødderne, skær dem i tynde stave, og kom dem i en bøtte med vand, så de holder sig friske til de skal bruges. 

Råkost til søndag og mandag

Snit hvidkålet helt fint, og skær æblet i tynde både.

Skræl gulerødderne, og riv dem groft. 

Kom det hele op i en stor skål.

Rør alle ingredienserne til dressingen sammen, og vend den godt sammen med grøntsagerne.

Fordel råkosten i 2 bøtter med låg, og kom dem i køleskabet.

 

 

Grønne kartofler til søndag

Skrub eller skræl kartoflerne, og skær evt. de store over, så kartoflerne har ca. samme størrelse.

Kog kartoflerne i saltet vand i 10-12 min.

Hæld vandet fra, og vend de lune kartofler med pesto. 

Rist pinjekernerne på en tør pande ved middelhøj varme, til de er gyldne.

Top de grønne kartofler med pinjekernerne.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Southern fried chicken spices indeholder:

27% paprika, 20% hvid peber, 13% hvidløgspulver, 6% stødt ingefær, 7% sennepsfrø, 7% løgpulver, 6% sellerisalt, 4% salt, 4% basilikum, 4% timian, 2% oregano.

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.