0
Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Tip 
Spiser du ikke rasp, kan det erstattes med lidt ekstra revet parmesan.  

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
Lad os starte med
  • Skyl grønt, frugt og krydderurter.
  • Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager.
  • Find alle ingredienser og redskaber frem. 

Sprød kylling 

  • Bank kyllingen flad i en pose med hånden eller en kagerulle. Pisk ægget sammen med mælk i en dyb tallerken. I en anden tallerken røres kikærtemel sammen med hvidløgspulver og salt og peber, og i en tredje tallerken hældes pankorasp op. 
  • Vend først kyllingen i kikærtemel, så i pisket æg og til sidst i rasp. Steg i olivenolie ved middelhøj varme i 3-4 minutter på hver side, eller til kyllingen er gennemstegt.   

Cæsardressing 

  • Riv parmesan, og hak hvidløg fint. Rør derefter alle ingredienserne til dressingen sammen.  

Salat 

  • Snit spidskål og icebergsalat fint, halvér tomaterne og riv parmesanen. Vend grøntsagerne sammen med cæsardressingen. 
25 min.
Anretning
  • Ved servering fordeles halvdelen af salaten oven på det sprøde kyllingebryst og resten ved siden af. Top med revet parmesan.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Panko er en rasp lavet på en speciel type japansk hvidt brød uden skorper. Panko laves nemlig oprindeligt af brød bagt ved at føre elektrisk strøm gennem dejen, hvilket giver brød uden skorper.  Panko er velegnet til at give en skøn, sprød panering da panko har lidt større og mere ukurante krummer end almindelig rasp. Det giver raspen en luftig og ultra-sprød konsistens. Panko er yderst velegnet til friturestegning.

Bonus-info: Navnet panko stammer oprindeligt fra Portugal, hvor japanerne i sin tid lærte at bage brød af portugiserne. Pan stammer fra det portugisiske ord Pão = brød og det japanske ko betyder mel.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
561 kcal
Protein:
54 g