0
Tærte med hamburgerryg og broccoli
Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Introduktion:



Allergener:
Havre, Æg, Mælk

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

havregrynkikærtemelbagepulverLoppefrøskalleræg
1 min.
Tærtebund

Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

Rør havregryn, kikærtemel, og loppefrøskaller sammen med følgende pr. person: 1 stor knivspids bagepulver, 1/4 æg, knap 1,5 spsk. vand og 1/4 tsk. salt.

Lad dejen hvile i 10 min.

10 min.
Rul tærtedejen ud

Smør en passende tærteform med 1 tsk. olie. Hvis du laver mad til 2 personer, kan et lille ildfast fad bruges som tærteform. Rul tærtedejen ud mellem to stykker bagepapir, og læg dejen op i tærteformen. Prik bunden flere steder med en gaffel, og bag den i ovnen i 10 minutter.

15 min.
Skær hamburgerryg

Skær den kogte hamburgerryg i fine strimler.

ægcreme fraiche 18%broccoliforårsløgagurkcherry- eller blommetomater
20 min.
Lav tærtemassen

Pisk de resterende æg sammen med creme fraiche og salt og peber efter smag.

Skær broccoli i mindre buketter, og snit forårsløg. Vend broccoli, forårsløg og strimler af hmburgerryg i æggemassen. Fordel det hele i den forbagte bund, og bag tærten i 20-22 min., indtil æggemassen er fast.

Skær agurk i stave, og anret dem sammen med små tomater i en skål.

45 min.
Anretning

Server tærten sammen med gnavegrønt.

Bonusinfo

Loppefrøskaller kaldes også for psyllium og stammer fra den indiske plante plantago ovata.
Loppefrø er vandopløselige og suger masser af vand til sig.
Vores økologiske loppefrøskaller har også et højt fiberindhold og anvendes ofte i brød, specielt til glutenfri bagning, hvor de er med til at forhindre udtørring af brødet.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
342 kcal
Fedt:
11,9 g
heraf mættede fedtsyrer:
3,7 g
Kulhydrat:
27,5 g
heraf sukkerarter:
5,8 g
Kostfibre:
12,9 g
Protein:
26,6 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?