0
Team DK Thailandsk gulerodssalat med stegt lange

Team DK Thailandsk gulerodssalat med stegt lange

Anders Kvorning
Opskriften er udviklet af:
SportsKassen by Team Danmark
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
ris, basmatisalt
1 min.
Risene

Skyl risene grundigt, og kom dem i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand. Kog risene i 9-12 min. (afhængig af konsistensen du ønsker på risene) og hæld al overskydende vand fra.

langefilet uden skindhvidløgcitronolivenolie, ekstra jomfru
5 min.
Fisken

Forvarm ovnen til 120 grader.

Skær fisken ud i stykker på ca. 4x4 cm, og kom dem op i et ildfast fad, der passer til mængden af fisk. Pil hvidløget, og riv det ned i fadet sammen med skallen fra citronen og 1/2 spsk. olivenolie pr. person. Bag fisken i ca. 10 min., indtil den begynder at flage.

korianderpeanutsnam pla (fiskesauce)sukkergulerødder
15 min.
Dressingen

Skræl gulerødderne, og riv dem fint. Skyl korianderen grundigt, og afdryp den for vand. Hak den fint sammen med peanutsene, og kom begge dele op i en skål. Tilsæt citronsaften, fiskesaucen, 1/2 spsk olie og 1/2 tsk. sukker pr. person. Smag saucen godt til med salt, sukker og/eller citronsaft.

Vend gulerødderne godt rundt i dressingen, og smag til igen.

25 min.
Anretning

Fordel risene i skåle, anret gulerodssalaten henover, top med den bagte fisk, og hæld den afgivne væske fra fisken udover.  

Kommentarer og forslag til opskriften

Næringsindhold pr. person:

Energi:
4027 kjl/962 kcal
Fedt:
24,6 g
heraf mættede fedtsyrer:
2,33 g
Kulhydrat:
131 g
heraf sukkerarter:
18,2 g
Kostfibre:
10,5 g
Protein:
47,1 g