0

Bourgogne Pinot Noir, Les Ursulines, Jean-Claude Boisset FR, 2023

Bourgogne Pinot Noir, Les Ursulines, Jean-Claude Boisset FR, 2023, Bourgogne Pinot Noir, Les Ursulines, Jean-Claude Boisset FR, 2023
Jean-Claude Boisset
Frankrig
Bourgogne
100% Pinot Noir
2023
12,5 %
75 cl.
Lyst kød, lette grillretter og sommerretter

Elegant og frugtrig

Vinen fremstår med en meget intens mørkerød farve og udvikler aromaer af modne røde frugter, herunder kirsebær og brombær, samt nogle pebrede noter. Smagen er kraftfuld med en meget dejlig friskhed og silkebløde tanniner.

Skøn til lyst kød, lette grillretter og sommerretter.

Læs mere
Spar 480 kr. ved 6 fl.
Fra
240
160 kr. pr. fl.
Ved 1 fl. 240 kr.
320 kr. pr. l.
Jean-Claude Boisset
Frankrig
Bourgogne
100% Pinot Noir
2023
12,5 %
75 cl.
Lyst kød, lette grillretter og sommerretter
Spar 480 kr. ved 6 fl.
Fra
240
160 kr. pr. fl.
Ved 1 fl. 240 kr.
320 kr. pr. l.

Pinot Noir er uvægerligt forbundet med Bourgogne, og det er faktisk her, denne sort finder de betingelser, der er mest befordrende for dens udvikling. Pinot Noir skylder sin berømmelse til sit oprindelige terroir i Bourgogne, hvor det er den eneste drue, der bruges til praktisk talt til alle produktioner af rødvine (dog ikke i Beaujolais).

Desuden passer regionens jordbund og tempererede klima perfekt til denne sort, da den ikke er vild med varmt, fugtigt vejr. Côte de Nuits og Côte de Beaune producerer uden tvivl de bedste Pinot Noir-vine i verden.

Denne vin er produceret på 100% Pinot Noir, som stammer fra 35-40 år gamle vinstokke der gror på en jordbund af ler og kalksten

Druerne håndplukkes, og bliver sorteret første gang i vinmarken og anden gang på sorteringsbordet, når de ankommer til vingården.

Druerne bliver fuldstændig afstilket ved ankomst til vingården, og presses nænsomt og ved hjælp af tyngdekraften hældt på gæringstanken. Total maceration på omkring tyve dage.

Lagres på bærmen i 7 måneder uden omstikning, på franske egetræsfade, hvor 10% er nye let ristede egetræsfade.

Læs mere
Om vinen

Pinot Noir er uvægerligt forbundet med Bourgogne, og det er faktisk her, denne sort finder de betingelser, der er mest befordrende for dens udvikling. Pinot Noir skylder sin berømmelse til sit oprindelige terroir i Bourgogne, hvor det er den eneste drue, der bruges til praktisk talt til alle produktioner af rødvine (dog ikke i Beaujolais).

Desuden passer regionens jordbund og tempererede klima perfekt til denne sort, da den ikke er vild med varmt, fugtigt vejr. Côte de Nuits og Côte de Beaune producerer uden tvivl de bedste Pinot Noir-vine i verden.

Denne vin er produceret på 100% Pinot Noir, som stammer fra 35-40 år gamle vinstokke der gror på en jordbund af ler og kalksten

Druerne håndplukkes, og bliver sorteret første gang i vinmarken og anden gang på sorteringsbordet, når de ankommer til vingården.

Druerne bliver fuldstændig afstilket ved ankomst til vingården, og presses nænsomt og ved hjælp af tyngdekraften hældt på gæringstanken. Total maceration på omkring tyve dage.

Lagres på bærmen i 7 måneder uden omstikning, på franske egetræsfade, hvor 10% er nye let ristede egetræsfade.

Om producenten

Maison Jean-Claude Boisset ejes af den berømte franske vinfamilie Boisset, der også ejer elitedomainet La Vougeraie; Bourgognes største økologiske domaine.

Grégory Patriat – tidligere ansat hos selveste Domaine Leroy – står bag alle vinene. Maison Jean-Claude Boisset har i dag til huse i den smukke vingård - Les Ursulines - i Nuits-Saint-Georges i hjertet af Côte de Nuits. Her fremtrylles terroirekspressive vine, hvoraf mange er økologiske, af vinikonet Grégory Patriat, som tidligere var ansat hos selveste Domaine Leroy.