TOPKLASSE Chianti Classico fra Il Palagio
TOPKLASSE Chianti Classico fra Il Palagio
Il Palagio ligger gudesmukt i Chianti Classico, ved Panzano, i dalen Conca d’Oro "den gyldne dal”.
Et område, der er kendt i hele verden for sine smukke landskaber - og især for sin vidunderlige vin og olivenolie.
Her produceres der med stor passion og hele 90% af producenterne i Panzano producerer økologisk eller biodynamisk. Sangiovese er naturligvis hoveddruen i Chianti Classico og på Il Palagio produceres næsten udelukkende sangiovese.
Il Palagio er en mindre vingård på omkring 13 hektar jord, hvoraf de 3 ½ hektar er beplantet med oliventræer og resten med udvalgte vinstokke.
Monia Piccini er 3. generation på Il Palagio, der blev startet af hendes bedstefar. I mange år blev der udelukkende produceret til bulk markedet, indtil Monia's far startede egen produktion. Selve omlægningen til økologi var drevet af Monia. Hendes far var ifølge Monia, bestemt ikke vild med omlægningen til økologi til at starte med, men det har været det helt rigtige for Il Palagio. Først og fremmest har omlægningen til økologi øget vinplanternes sundhed og modstandsdygtighed overfor sygdom og ekstremt vejr. Og så har omlægningen til økologi bidraget til den renhed og de klare karakteristika der kendetegner de bedste Chianti Classico vine.
Monia driver Il Palagio sammen med hendes mand Franco. Monia er initiativrig og energisk og mester i tre sprog og Franco er meget overvejende, blid og stille bestemt.
De begge to brænder for vin og hvis du observerer dem under en vinsmagning af deres egne vine, snuser de altid: kork, når den kommer ud af flasken, vinen inden den bliver serveret, det tomme glas de lige har drukket af. Franco vil endda skære kork i halve og lugte til begge halvdele, for at se om den indre kork opfylder hans standarder. Deres nygerrighed kender ingen grænser!
Udvælgelsen af druer der skal bruges til riservaen sker ud fra vinrankernes beliggenhed på markerne, smagen af druerne mens de stadig hænger på vinrankerne og så sker der også en udvælgelse i selve plukningen. De mest intense druer, der bruges til riservaen, kommer oftest fra de højest beliggende arealer hvor der er mindst tilgængelighed af vand og hvor druerne er mindst, men også mest intense.
Chianti Classico vinene fra Il Palagio lagres på fade i halvandet år, og riservaen i 2 år, hvorefter de får 1 år på flaske, inden de frigives.
Her viser Monia den meget flintholdige jord som der produceres i. De ældste vinranker er plantet i starten af 80'erne.
Il Palagio Le Bambole er lavet på 100% Sangiovese fra enkeltmarken 'Vigna delle Bambole' ved Panzano i området Conca d'Oro - 'den gyldne dal'. Dette er vingårdens signaturvin og der produceres kun mellem 1.000-2.000 flasker årligt.
En fantastisk flot referencevin for området, som dyrkes 100% økologisk.
Il Palagio ligger gudesmukt i Chianti Classico, ved Panzano, i dalen Conca d’Oro "den gyldne dal”.
Et område, der er kendt i hele verden for sine smukke landskaber - og især for sin vidunderlige vin og olivenolie.
Her produceres der med stor passion og hele 90% af producenterne i Panzano producerer økologisk eller biodynamisk. Sangiovese er naturligvis hoveddruen i Chianti Classico og på Il Palagio produceres næsten udelukkende sangiovese.
Il Palagio er en mindre vingård på omkring 13 hektar jord, hvoraf de 3 ½ hektar er beplantet med oliventræer og resten med udvalgte vinstokke.
Monia Piccini er 3. generation på Il Palagio, der blev startet af hendes bedstefar. I mange år blev der udelukkende produceret til bulk markedet, indtil Monia's far startede egen produktion. Selve omlægningen til økologi var drevet af Monia. Hendes far var ifølge Monia, bestemt ikke vild med omlægningen til økologi til at starte med, men det har været det helt rigtige for Il Palagio. Først og fremmest har omlægningen til økologi øget vinplanternes sundhed og modstandsdygtighed overfor sygdom og ekstremt vejr. Og så har omlægningen til økologi bidraget til den renhed og de klare karakteristika der kendetegner de bedste Chianti Classico vine.
Monia driver Il Palagio sammen med hendes mand Franco. Monia er initiativrig og energisk og mester i tre sprog og Franco er meget overvejende, blid og stille bestemt.
De begge to brænder for vin og hvis du observerer dem under en vinsmagning af deres egne vine, snuser de altid: kork, når den kommer ud af flasken, vinen inden den bliver serveret, det tomme glas de lige har drukket af. Franco vil endda skære kork i halve og lugte til begge halvdele, for at se om den indre kork opfylder hans standarder. Deres nygerrighed kender ingen grænser!
Udvælgelsen af druer der skal bruges til riservaen sker ud fra vinrankernes beliggenhed på markerne, smagen af druerne mens de stadig hænger på vinrankerne og så sker der også en udvælgelse i selve plukningen. De mest intense druer, der bruges til riservaen, kommer oftest fra de højest beliggende arealer hvor der er mindst tilgængelighed af vand og hvor druerne er mindst, men også mest intense.
Chianti Classico vinene fra Il Palagio lagres på fade i halvandet år, og riservaen i 2 år, hvorefter de får 1 år på flaske, inden de frigives.
Her viser Monia den meget flintholdige jord som der produceres i. De ældste vinranker er plantet i starten af 80'erne.
Il Palagio Le Bambole er lavet på 100% Sangiovese fra enkeltmarken 'Vigna delle Bambole' ved Panzano i området Conca d'Oro - 'den gyldne dal'. Dette er vingårdens signaturvin og der produceres kun mellem 1.000-2.000 flasker årligt.
En fantastisk flot referencevin for området, som dyrkes 100% økologisk.