0
Æggekage med bacon, tomat og agurk
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Klassikere med et twist

Æggekage er en af de mest ydmyge og elskede retter, jeg kender – og den har rødder helt tilbage i bondesamfundet, hvor man brugte det, der var ved hånden: æg fra hønsene, lidt grønt fra haven og måske en rest flæsk. I min version får den en tur i ovnen, så den hæver smukt og bliver luftig og gylden. Jeg topper med sprød bacon, tern af friske tomater og agurk – og selvfølgelig masser af purløg.

Selv nyder jeg den gerne med en skive groft rugbrød, syltede rødbeder og en god, stærk sennep – det giver lige det ekstra bid og balance, som jeg synes fuldender retten.

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med
  • Skyl alle grøntsager, krydderurter og frugter.

  • Vask hænder og redskaber efter håndtering af rå kød og jordede grøntsager.

  • Find alle redskaber frem, inden du går i gang.

Bacon

  • Tænd ovnen på 225 grader.

  • Steg bacontern sprøde på en pande.

  • Læg baconen på fedtsugende papir.

  • Hæld det meste af baconfedtet fra panden – gem lidt til at stege æggekagen i.

Æggekage

  • Slå æggene ud i en skål.

  • Pisk dem sammen med lidt mælk, og smag til med salt og peber.

  • Hæld æggemassen på panden med det gemte baconfedt.

  • Lad æggemassen sætte sig let i bunden ved middel varme.

  • Sæt panden i ovnen, og bag æggekagen i ca. 8 minutter, til den hæver flot op og netop er gennembagt.

Tilbehør

  • Skær agurker og tomater i små tern.

  • Skyl purløg og skær det fint.

30 min.
Anretning

Anretning

  • Skær æggekagen i store stykker og læg dem på tallerkener.

  • Top hvert stykke med tern af agurk og tomat.

  • Drys med rigeligt friskhakket purløg.

  • Servér straks – evt. med groft brød ved siden af.

Kommentarer og forslag til opskriften