0
Æggekage med broccoli, løg og frisk salat

Æggekage med broccoli, løg og frisk salat

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Low Carb

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Husk at vaske hænderne grundigt, inden du går igang. Skyl derefter alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk også at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

løgbroccoli
1 min.
Forbered grøntsagerne

Forvarm ovnen ved 200 grader varmluft.

Skær løg og broccolien i grove stykker.

Varm en pande, der kan tåle at komme i ovnen op ved middelhøj varme.

Steg grøntsagerne i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 5 min. under omrøring, indtil de har fået lidt farve.

ægMini mælk
10 min.
Lav æggekagen

Knæk æggene i en skål og pisk godt sammen med mælken.

Krydr godt med salt og peber og hæld henover grøntsagerne i panden. Kom panden i ovnen og lad det bage ca. 15 min., indtil ægget har sat sig, når man stikker en gaffel igennem kagen.

15 min.
Forbered salatvinaigretten

Bland 1/2 spsk. olivenolie, 1 spsk. eddike og ½ tsk. sennep pr. person, og lidt salt i en skål.

hjertesalatagurktomater
20 min.
Lav salaten

Pil bladene fra stokken på salaten. Skær agurken og tomaterne i tynde skiver.

Vend salaten i vinaigretten lige før servering.

30 min.
Anretning

Servér æggekagen sammen med salaten.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.