0
Ærtesuppe med stegt torsk og græskarkerner

Ærtesuppe med stegt torsk og græskarkerner

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
torskefilet med skind
1 min.
Fisken

Sæt ovnen på 140°C. Skær fisken i portionsstykker. Læg dem i et ovnfast fad, der passer til størrelsen på fisken, så den ligger tæt til kanten uden mellemrum mellem stykkerne. Vend fisken i 1 spsk. olie pr. person, og krydr med salt på begge sider.

Fennikelbasilikumærter, frostbouillonporre
5 min.
Suppen

Pil det yderste lag af porren, og skyl den grundigt sammen med fennikel og basilikum. Hak porre og fennikel groft. Pil bladene fra stilken på basilikummen.

Varm en gryde op ved middelvarme. Steg porre og fennikel i 1 spsk. olie pr. person i ca. 5 min., indtil de bliver gyldne.

Tilsæt ærter og bouillon, og rør det godt rundt. Hæld 3 dl. vand i pr. person, og lad suppen simre i ca. 5 min. Blend suppen, og smag til med salt, peber og eddike.

græskarkernerPrimitivo surdejs bolle med fuldkorn
20 min.
Fisken, bollerne og kernerne

Fisken bages i ovnen med skindsiden opad i ca. 10 min. Tjek den løbende under bagningen. Når skindet kan hives af fisken, er den færdig.

Bag bollerne som angivet på pakken. 

Kernerne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem dem til senere.

30 min.
Anretning

Fordel suppen i skåle, og top med torsk, basilikum og græskarkerner. 

Servér brød til.

Bonusinfo

Primitivo surdejsboller:

Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?