0
Hakkebøf med bløde løg og coleslaw
Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Tænd ovnen på 225 grader varmluft 20 minutter, inden du starter. 

løgolivenolie, ekstra jomfrusmør
1 min.
Steg blødeløg

Skær løgene i skiver. Sæt en stor pande over på middel varme. Kom lidt olivenolie og en lille klat smør i. Lad det bruse op og tilsæt løg.

Steg løgene ved middelvarme i 8-10 min., så de langsomt falder sammen.

 

 

mandlerpommes frites
5 min.
Rist mandler og steg pommesfritter

Rist mandler ved at bage dem i ovnen i 4 min., og hak dem efterfølgende groft. 

Kom pommes frites i et enkelt lag på bageplader med bagepapir på.

Bag dem gyldne og sprøde i ovnen i ca. 15 min. Åbn ovnlågen et par gange undervejs for at lukke damp ud.

Drys med fint salt, når fritterne er færdige.

hakket oksekødsaltsort pebersmør
11 min.
Form og steg hakkebøffer

Rul en kugle pr. kuvert af farsen. Form dem til hakkebøffer.

Genbrug evt. panden fra løgene, og tænd på høj varme. Giv bøfferne 30 sekunder på hver side, inden du tilsætter en god klat smør. Krydr med salt og peber, og steg bøfferne på hver side i 2-3 min. alt efter tykkelse.

Lun bollerne, mens bøfferne steger.

snittet kål & gulerodcreme fraiche 18%hvidvinseddikesukker eller honningsyrlige spiseæbler
14 min.
Bland coleslaw

Kom cremefraiche i bunden af en stor salatskål. Kom 0,5 spsk. eddike og 1/2 spsk. honning i, og smag til med salt og peber. Juster sur-sød smagen efter behag. 

Vend kål og gulerod med dressingen.

Skær æblerne i både som snacks, eller i fine tern til at vende op i coleslawen.

Tip: du kan smage den til med et skud sennep, hvis den godt må have lidt bid.

Skagenfood Ketchup
20 min.
Anretning

Server hakkebøfferne med bløde løg, cremet coleslaw og sprøde fritter med ketchup. Kom de ristede hakkede mandler over coleslawen for at give den lidt bid. 

 

Bonusinfo

Skagenfoods egen økologiske tomatketchup, der rent faktisk smager af tomater :-)

Ketchuppen er unik i sin ingrediens sammensætning og består af den helt rette mængde toscanske, økologiske tomater - ikke fra puré eller koncentrat - æbler, krydderier, sukker og atlanterhavssalt - alt sammen tilsat en masse kærlighed fra de seks dedikerede gutter, der kalder sig Curtice Brothers.

Læs mere om ketchuppen her: https://curticebrothers.co/

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?