0
Kold agurkesuppe med bagte mezzevendte auberginer, ristede mandler og grøn pesto

Kold agurkesuppe med bagte mezzevendte auberginer, ristede mandler og grøn pesto

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Gluten, Cashewnødder, Mælk, Mandler, Sesam, Soya, Nødder, Jordnødder

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
auberginemezze krydderi
1 min.
Auberginerne

Forvarm ovnen til 200 grader.

Skyl auberginen, og skær den i tern. Spred ternene ud på en bageplade dækket med bagepapir. Vend ternene i 1 spsk. olie pr. person og krydderiblandingen.

Bag aubergineternene i ca. 15 min., indtil de er blevet helt møre.

agurkhvidløgcitron
10 min.
Suppen

Skyl agurken, skær den i grove stykker, og hæld dem i en skål eller food processor. Pil hvidløget, og tilsæt det til agurken sammen med 1 spsk. olivenolie pr. person. Blend suppen til en ønsket konsistens med en stavblender eller i foodprocessoren, og smag til med salt og citronsaft.

mandlerØlandshvedeboller
20 min.
Mandlerne og bollerne

Nødderne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem dem til senere.

Bag bollerne som angivet på pakken.

basilikum pesto
30 min.
Anretning

Fordel suppen i skåle og anret aubergine, pesto og nødder henover. Servér brødet til. 

Bonusinfo

Nyklassikeren Ølandshvedebolle, som vi har valgt som vores "husbrød" er blandet med ristet hvedeflager og fuldkornssurdej og fermenteret i op til 24 timer, dette giver en utrolig dejlig krumme med den genkendelige dybe kornsmag.

Bonusinfo

Vores basilikum pesto er lavet ud fra klassiske traditioner med et lille tvist. Idet at osten der er brugt er en Pecorino Romano DOC (fåremælksost) i stedet for den mere traditionelle parmesanost.

Pestoen laves af det lille familiefirma Bio Organica Italia i Syditalien, et økologisk og biodynamisk landbrug med egen produktion af færdigvarer som oliven, soltørrede tomater, artiskokker, pestoer og tapanader. Stedet ejes og drives af de 3 brødre Gaudiano.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?