Kom spelten i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad den koge stille og roligt under låg i ca. 20 min., til den er mør.
Pil løg og hvidløg, og hak begge dele fint. Hak ligeledes mandlerne fint.
Skyl persille, afdryp den for vand, og hak den fint.
Varm en gryde op ved middelhøj varme. Steg bollerne i 1 spsk. olie pr. person i 2 min. på to sider, indtil de får godt med farve.
Skru ned for varmen og kom mandlerne, løg og hvidløg i gryden under omrøring, og lad det stege ved middel varme, indtil det bliver gyldent. Tilsæt krydderiblandingen, og lad det stege yderligere 1 min. Hæld flåede tomater i retten, og lad den simre i ca. 10 min.
Toppes med persille og smages til med salt og peber lige før servering.
Skyl broccoli grundigt og afdryp for vand og del broccoli i små buketter.
Sæt en pande over høj varme. Når den er rygende varm, steges broccoli i 1 spsk. olie pr. person i ca. 3 min., indtil det har fået godt med farve og er blevet mørt. Man kan med fordel stege kålen over flere omgange, hvis man laver mad til flere. Vendes med revet ost, salt og peber lige før servering.
Servér albondigasen med spelten og broccoli.
Bøllingsø er fremstillet af komælk fra Midtjylland. Det økologiske mejeri producerer denne fantastiske faste ost. De fire økologiske landmænd Mads, Gert, Niels og Bjarne gør en dyd ud af, at leve op til de økologiske krav. Osten er en emmentalertype med de karakteristiske store huller og den søde nøddeagtige smag. Den er modnet cirka 8 uger. Osten færdigmodnes på Grand fromages affinageri.
Kundekommentarer ()