Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Krydr kødet med salt, og gem det til senere.
Pil løget, skær det i fine skiver, og vend det godt rundt med 2 spsk. eddike pr. person og lidt salt.
Pil hvidløget, og skær chilipeber og hvidløg i tynde skiver. Kom begge dele i en lille skål, og tilsæt citronsaft, fiskesauce og 2 tsk. honning pr. person. Rør rundt, og tilsæt evt. mere honning, hvis sovsen smager for syrligt.
Snit kålen i tynde strimler og agurken i mundrette stykker. Krydr med salt, og vend begge dele godt sammen i en skål.
Varm en pande op ved høj varme.
Når panden er rygende varm, steges kødet i 1 spsk. olie pr. person i ca. 2 min., indtil det har fået godt med farve og lige netop er gennemstegt.
Krydr godt med salt og peber.
Forbered rispapirerne på et fad, og sæt et fad eller en skål med vand klar. Fadet/skålen skal passe til størrelsen på rispapirerne. Rispapirerne dyppes i vandet i 3-4 sek., og lægges direkte på tallerkenen. Imens fyldet anrettes på rispapiret, vil papiret blive helt blødt og til at folde.
Anret det ønskede fyld på den nederste 1/3 af papiret. Fold papiret henover fyldet, fold dernæst siderne over fyldet, og rul så dejen fra bunden mod toppen.
Se på illustrationen her hvor nemt det er at rulle en frisk vietnamesisk forårsrulle. Rispapiret dyppes først hurtigt i et fad med lunt vand.
Kundekommentarer ()