0

Appelsin salat med strimler af persillerod

Opskriften er udviklet af:
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Skær en skive af toppen og bunden af appelsinerne, så frugtkødet kommer frem. Stil appelsinerne på et skærebræt og skær skrællen og den inderste hinde af, lad kniven følge appelsinernes krumning. Skær frugtkødet i ½ cm. tykke skiver.

Skær det yderste af persillerødderne og skær derefter resten i tynde strimler, brug evt. en skrællekniv så de bliver rigtig tynde. Skær rødløget i tynde skiver.

Anret appelsinskiver, persillerodsskiver og skivede løg på et serverings fad, drys med salt og peber. Hæld olivenolie på i en tynd stråle

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte grønne oliven er Nocellara oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.