Forvarm ovnen til 180 °C. Smør en kageform og drys den med lidt mel. Hæld overskyndende mel af. Pisk æggehvider og salt stive. Pisk i en anden skål æggeblommer og sukker til det bliver hvidt. Sigt mel og bagepulver ned i æggeblommerne og rør det sammen. Rør smeltet smør og appelsinskal i. Vend æggehviderne i lidt af gangen, dejen skal være lind og klistret. Hæld dejen i formen. Bag kagen i ca. 40 minutter, til den er gennembagt. (check med en kødnål) Lad kagen køle af i formen.
Kog 4 tsk sukker og appelsin saft ved svag varme til sukkeret er opløst.
Læg kagen på et serverings fad. Og prik overfladen med et grillspyd eller lign. Hæld lidt sirup over kagen og lad kagen absorbere den list efter lidt. Rør glasuren sammen og fordel den over kagen. Når glasuren er stivnet, pyntes med appelsinskiver.
Kommentarer og forslag til opskriften