0

Artiskok au naturel

Opskriften er udviklet af:
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Skyl artiskokkerne og skær stokken fra helt inde ved blomsterbunden. Skær den øverste tredjedel af bladspidserne af og kom dem i en gryde. Hæld vand ved til de er halvt dækket og tilsæt salt. Bring dem i kog under låg, skru ned og lad dem så småkoge ved middel varme i 25-30 min. afhængigt af størrelsen. De yderste blade skal kunne hives let af, så er artiskokkerne færdige. Mos smør og sennep sammen og server den til den varme artiskok.

Tag et blad fra artiskokken, dyp den inderste ende i dippen og træk den gennem tænderne. Når alle ydre blade er spist, dukker et hårlag op. Det er uspiseligt og skal bare skrabes væk. Nedenunder er den lækre artiskokbund, der kan spises med kniv og gaffel.

Kommentarer og forslag til opskriften