
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Dup evt. bøfferne tørre med køkkenrulle, og krydr med salt og peber. Varm en pande med 1/2 spsk. olivenolie pr. person op til høj varme, og steg bøfferne i 2-3 min. på hver side, eller indtil de er tilberedt som ønsket. Kom bøfferne over på et skærebræt, og lad dem trække i mindst 5 min.
Skræl gulerødderne, og skær gulerødder og spidskål i helt tynde strimler. Snit salat i strimler, halver cherrytomaterne, skær rødløget over, og skær det i tynde skiver. Halver agurken, fjern kernerne, og skær den i skiver. Kom alle grøntsagerne op i en skål.
Hak også hvidløg og ingefær til dressingen fint, og hak peanuts og frisk koriander til salaten groft.
Rør følgende pr. person sammen til en dressing: Saften af 1/2 lime, 1/2 spsk. flydende honning, 1/2 spsk. fiskesauce og det hakkede hvidløg og ingefær. Der kan evt. tilsættes 1/2 tsk. chiliflager pr. person, hvis det ønskes.
Skær bøfferne i strimler. Top salaten med bøfstrimler, koriander og peanuts.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften