0
Asiatisk bøfsalat
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

medaljon af oksetyksteg / Tykstegsbøffer
1 min.
Bøffer

Dup evt. bøfferne tørre med køkkenrulle, og krydr med salt og peber.  Varm en pande med 1/2 spsk. olivenolie pr. person op til høj varme, og steg bøfferne i 2-3 min. på hver side, eller indtil de er tilberedt som ønsket. Kom bøfferne over på et skærebræt, og lad dem trække i mindst 5 min.  

gulerødderspidskålsalatcherry- eller blommetomaterrødløgagurk
5 min.
Grøntsager

Skræl gulerødderne, og skær gulerødder og spidskål i helt tynde strimler. Snit salat i strimler, halver cherrytomaterne, skær rødløget over, og skær det i tynde skiver. Halver agurken, fjern kernerne, og skær den i skiver. Kom alle grøntsagerne op i en skål. 

Hak også hvidløg og ingefær til dressingen fint, og hak peanuts og frisk koriander til salaten groft.

limeflydende honningnam pla (fiskesauce)hvidløgingefær
20 min.
Dressing

Rør følgende pr. person sammen til en dressing: Saften af 1/2 lime, 1/2 spsk. flydende honning, 1/2 spsk. fiskesauce og det hakkede hvidløg og ingefær. Der kan evt. tilsættes 1/2 tsk. chiliflager pr. person, hvis det ønskes.

peanutskoriander
30 min.
Anretning

Skær bøfferne i strimler. Top salaten med bøfstrimler, koriander og peanuts.  

Kommentarer og forslag til opskriften

Næringsindhold pr. person:

Energi:
427 kcal
Fedt:
18,4 g
heraf mættede fedtsyrer:
3,9 g
Kulhydrat:
25,3 g
heraf sukkerarter:
16,5 g
Kostfibre:
10,2 g
Protein:
33,8 g