
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skær løg i mindre stykker, hak hvidløg, og riv ingefær på den fine side af rivejernet.
Skær spidskålen i tynde strimler, og skær enderne af de grønne bønner.
Hak koriander.
Kog lidt vand op i en gryde, og lad bønnerne koge i 5-7 min. Dræn vandet fra.
Kom olie på en middelvarm pande eller wok. Hæld løg, hvidløg og ingefær på panden, og lad det hele stege i 2-3 min.
Læg kyllingestrimlerne på panden, og steg videre i 3-4 min.
Kom spidskål og bønner på panden sammen med hoisin, soja, basilikum og en knsp. peber pr. person, og steg det hele i 5 min. Vend rundt under stegningen.
Hak peanuts groft.
Server en portion kålkaos toppet med hakkede peanuts og hakket koriander.
VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften