Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kom kødstrimlerne i en skål.
Pil hvidløget, og pres halvdelen ned til oksestrimlerne, sammen med 1 tsk sukker og 1/2 tsk. salt pr. pers. samt en masse friskkværnet peber. Vend rundt, og lad det stå.
Sæt en stor grydefuld vand over at koge med et skud salt til nudlerne.
Kog nudlerne efter anvisning på pakken, til de er møre, men stadig har lidt bid. Typisk skal de koge i 1 minut, og derefter skal de stå og trække.
Bland en dressing til salaten af 1 spsk. pr. kuvert af hver af fiskesauce, sukker, eddike og vand.
Pres resten af hvidløget i dressingen. (Du kan evt. tilsætte lidt chili). Pisk sammen, smag til og tjek, at sukkeret er opløst.
Skræl guleroden, og skær den i tynde stave. Snit hvidkålen i helt fine strimler.
Hak peanuts, og skær citrongræsset i tynde skiver.
Skyl cherrytomaterne, og skær dem i halve.
Dræn nudlerne. Kom dem i en stor skål, og vend dem med snittet grønt og halvdelen af dressingen.
Tilsæt halvdelen af citrongræsskiverne, og vend godt rundt.
Varm en pande op ved høj varme, tilsæt olie, og lad det blive sydende varmt. Kom de marinerede kødstrimler på sammen med resten af citrongræsset, og steg i 2 minutter.
Kom lidt af den resterende dressing på og sauter i yderligere 1 minut. Sluk og tjek, at kødet er blevet gennemstegt.
Anret nudelsalaten i bunden af en tallerken, og fordel det stegte oksekød på toppen med tomater og de hakkede peanuts.
Server resten af dressingen til, hvis der er mere tilbage. Det hele smager bedst, hvis det lige bliver rodet godt igennem, inden du sætter pindene i det.
Kundekommentarer ()