Skræl aspargesene og knæk den nederste 1/4 af dem og hak den del i små stykker. Resten skæres i mundrette stykker.
Pil løget, skræl kartoflerne og hak begge dele groft.
Varm en gryde op ved middel varme. Steg løget, kartoflerne og den finthakkede del af aspargesene i 1 spsk. olie pr. person under omrøring i ca. 5 min., indtil de bliver gyldne. Tilsæt bouillonen, resten af aspargesene (gem evt. toppene og steg dem til anretning), hæld 3 dl vand i pr. person og lad det simre i ca. 10 min., indtil kartoflerne er helt møre. Tilsæt creme fraichen og blend suppen med en stavblender til den får en cremet konsistens.
Smages til med salt og peber.
Skyl salvien og afdryp for vand.
Skær pitabrødet i grove tern, og rist det på en pande sammen med salvien under omrøring i ca. 5 min. i 1 spsk. olivenolie pr. person, indtil det får en gylden overflade.
Overfør til en skål og vend det rundt med revet ost.
Skyl æblet, skær det i små tern.
Fordel suppen i dybe tallerkener, anret croutonerne og æblestykkerne henover og top med olivenolie.
Bavnhøj osten er fremstillet af komælk. De økologiske landmænd som har køerne græssende i det Midtjyske er meget påpasselige med deres køer. De skal ud i naturen og spise frisk græs for at mælken kan blive så rig på smag som mulig i denne faste ost. Det økologiske mejeri har ostemesteren Bjarne som sikrer at fremstillingen foretages efter de bedste håndværks principper. Når osten er saltet og formodnet på mejeriet færdigmodnes den på GRAND fromages affinageri. Osten har en fin rund smag, med noter fra lagringen.
Velegnet som smagsforstærker og gratinering af fisk, grøntsager og kartofler, samt i salater.
Kommentarer og forslag til opskriften