0
Aspargessuppe med persillepesto, pinjekerner og croutoner

Aspargessuppe med persillepesto, pinjekerner og croutoner

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
grønne aspargesbabyspinatløgbagekartoflerbouillonolivenolie, ekstra jomfrusaltsort peber
1 min.
Suppen

Pil løget, skræl kartoflerne, og skyl aspargeserne grundigt. Skræl den nederste, trævlede del af aspargeserne. Hak løget fint sammen med den nederste 1/3 af aspargeserne. Skær kartoflerne og resten af aspargeserne i mundrette stykker. 

Varm en gryde op ved middel varme, og sauter løg og hakket asparges i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 5 min. under omrøring. Tilsæt kartofler, halvdelen af den skyllede spinat og bouillonen, og lad det stege 1 min. under omrøring. Tilsæt 3 dl. vand pr. person, og lad retten simre i 15 min., indtil kartoflerne er blevet helt møre. Blend suppen med en stavblender, og smag til med salt, peber og citronsaft.

De resterende asparges steges i lidt olie ved høj varme lige før servering, så de får godt med farve, og krydres efterfølgende med salt og peber. 

store pita / somunolivenolie, ekstra jomfru
10 min.
Croutonerne

Skær pitabrødet i grove tern, og rist ternene på en pande under omrøring i ca. 5 min. i 1/2 spsk. olivenolie pr. person, indtil de får en gylden overflade. Krydr med salt, og overfør til fedtsugende papir.

bredbladet persillepinjekernerolivenolie, ekstra jomfrusaltLys eddike
20 min.
Pestoen

Skyl persillen grundigt, og bland med resten af spinaten, pinjekernerne og 2 spsk. olivenolie pr. person. Blend eller mort blandingen, og smag til med salt og lidt eddike. 

30 min.
Anretning

Fordel suppen i dybe tallerkener, og anret med stegte asparges, croutoner og pesto. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?