0
Auberginer en papilotte med karry-yoghurt, chili og mynte

Auberginer en papilotte med karry-yoghurt, chili og mynte

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
auberginetomaterrødløgSkagenfood tomatsugo
1 min.
Forbered pakkerne

Forvarm ovnen til 200 grader.

Skær aubergine, tomater og rødløg i skiver på ca. 1 cm´s tykkelse, og krydr det hele godt med salt og peber.

Der skal bruges et kvadratisk stykke bagepapir på ca. 35x35 cm. pr. person. Fordel grøntsagerne på bagepapirsstykkerne, og træk derefter alle siderne op omkring indholdet. Hæld tomatsugo i, og form en ”kugle”, der lukkes til ved at snurre overskudspapiret rundt om sig selv. Læg pakkerne på et ovnfast fad, så de ligger i spænd mellem hinanden og ikke vælter. Bag pakkerne i ca. 20 min., indtil auberginen er blevet helt mør.

speltkerner
10 min.
Kog spelten

Kom spelten i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad den koge stille og roligt under låg i ca. 20 min., indtil den er mør.

mynterød chilimadras karrygræsk yoghurt, 10%
15 min.
Lav toppingen

Pluk bladene fra stilken på mynten, og hak chilien fint (vær forsigtig med mængden - den er ret stærk).

Hæld yoghurt og karry i en skål, og krydr med salt. 

30 min.
Anretning

Servér en pakke til hver person, og top med yoghurt, chili og urter. Servér spelten til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.