0
Auberginer i bechamelsauce med tomater og parmesan

Auberginer i bechamelsauce med tomater og parmesan

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
50 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
speltkerner
1 min.
Speltkernerne

Kom spelten i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad spelten koge stille og roligt under låg i ca. 20 min., til den er mør.

hvedemelsødmælk
3 min.
Bechamel

Varm en kasserolle eller gryde op ved middelvarme. Den skal helst være med runde kanter i bunden, så det bliver nemmere at piske sovsen med et piskeris. 

Tilsæt 1 spsk. olie og 1/2 spsk. mel pr. person, og rør rundt i 1 min. Hæld mælken i lidt efter lidt under omrøring, så der ikke dannes klumper. Sluk for blusset, og smag til med salt.

aubergineromesco krydderitomaterBøllingsø
10 min.
Auberginen

Forvarm ovnen til 200 grader.

Skyl auberginen, og skær den i lange tynde skiver på ca. 2 cm. bredde og vend dem i lidt olivenolie, salt og krydderiblandingen.

Sæt en pande over middelhøj varme, og steg auberginestykkerne i ca. 2 min. på hver side, så de får lidt farve.

Skyl tomaterne, og skær dem i kvarte. Kom dem i et ildfast fad sammen med auberginestykkerne, og hæld bechamelsovsen henover. Riv osten i, og bag fadet i ca. 30 min., indtil retten er blevet gylden og auberginen ikke giver modstand.

salathovedgule bønner
30 min.
Salaten

Sæt en gryde med vand over at koge til bønnerne. Nip bunden af dem, skyl dem, og kog dem i ca. 5-7 min., indtil de er møre.

Pil bladene fra stokken på salaten, skyl dem grundigt, og afdryp for vand.

Vend bønnerne i en skål, og tilsæt 1 spsk. olivenolie og 1/2 spsk. lys eddike pr. person, og krydr med salt og peber. Vend salaten i bønnerne lige før servering.

50 min.
Anretning

Servér aubergineretten med speltkernerne og salaten.

Bonusinfo

Bøllingsø er fremstillet af komælk fra Midtjylland. Det økologiske mejeri producerer denne fantastiske faste ost. De fire økologiske landmænd Mads, Gert, Niels og Bjarne gør en dyd ud af, at leve op til de økologiske krav.  Osten er en emmentalertype med de karakteristiske store huller og den søde nøddeagtige smag. Den er modnet cirka 8 uger. Osten færdigmodnes på Grand fromages affinageri. 

Bonusinfo

Romescokrydderi indeholder:

30% sød paprika, 20% mandler, 10% hasselnødder, 15% bitter røget paprika, 20% urtebouillon, 2% cayenne, 2% chili flager, 1% safran

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?