Skyl babyspinaten, dryp godt af og bred den ud på en stor tallerken. Dræn mozzarellaen for saltvandslage og riv den i mundrette stykker henover spinaten. Del parmaskiverne i to på langs og sno hvert stykke dekorativt ovenpå salaten. Skær fignerne i kvarte og læg dem øverst. Dryp dem med pestoen – rør den evt. tyndere med en smule olivenolie, så den er til at dryppe med – og server salaten som den er med godt brød til.
Vores basilikum pesto er lavet ud fra klassiske traditioner med et lille tvist. Idet at osten der er brugt er en Pecorino Romano DOC (fåremælksost) i stedet for den mere traditionelle parmesanost.
Pestoen laves af det lille familiefirma Bio Organica Italia i Syditalien, et økologisk og biodynamisk landbrug med egen produktion af færdigvarer som oliven, soltørrede tomater, artiskokker, pestoer og tapanader. Stedet ejes og drives af de 3 brødre Gaudiano.
Kommentarer og forslag til opskriften