Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 200 grader, 20 minutter inden du går i gang.
Pluk de grønne blade af blomkålen, og skær blomkålen i skiver på 1 cm.
Læg skiverne på en bageplade med bagepapir, og fordel en smule olivenolie, salt, peber og lidt revet citronskal over stykkerne.
Bag blomkålen i 15-20 min., indtil den har tage farve.
TIP: Du kan bruge de grønne blade
til at stege på en pande sammen med lidt hvidløg.
Skær fisken i portionsstykker, og drys kødsiden med lidt salt.
Placer fiskestykkerne med skindsiden opad i et ildfast fad, der er smurt med lidt olivenolie.
Bag fisken i 10-12 min., indtil skindet let kan tages af, og fisken deler sig i flager.
Kom yoghurt og kota-osten i en blender. Blend til en fin creme, og smag til med salt, peber, citronsaft og evt. lidt honning.
Bag bollerne i ovnen i ca. 5 min., til de er lune.
Skær granatæblet ud i både, som var det et æble.
Pil kernerne ud, og kom dem i en skål.
Anret de bagte blomkål på et fad, og fordel yoghurt-creme, de sprøde granatæblekerner og dukkah-krydderiet henover.
Server sammen med den bagte fisk og lune boller. Skær evt. også resten af citronen ud i både, og server dem til.
Dukkah krydderiblanding indeholder: 20% HASSELNØDDER, 20% SESAMFRØ, 10% KORIANDERFRØ, 10% SPIDSKOMMEN, 10% SORT PEBER, 10% CAYENNE, 10%KANEL, 10%SALT
Primitivo surdejsboller:
Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.
Kommentarer og forslag til opskriften