Husk at vaske hænderne grundigt, inden du går i gang. Skyl derefter alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk også at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
Dæk en bageplade med bagepapir.
Skær blomkålen i mundrette stykker, og fordel dem ud på bagepladen. Vend kålen med 1 spsk. olie pr. person, og krydr med salt. Bag blomkålen i ca. 20 min., indtil den har fået godt med farve og er blevet mør.
Kom linserne i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad linserne koge stille og roligt under låg i ca. 15 min., til de er møre.
Hak løg, hvidløg og persille groft.
Varm en stor gryde med tilhørende låg op ved middel varme.
Steg løg og hvidløg i 1 spsk. olie pr. person under omrøring, indtil det bliver gyldent.
Hæld 1/2 spsk. hvedemel i pr. person, rør det godt ud i løgene, og rist det af i et par minutter.
Kom muslingerne i gryden, læg låg på, og lad muslingerne dampe i 4-5 min., indtil størstedelen af dem har åbnet sig.
Overfør muslingerne til en skål med en hulske, hæld creme fraiche i gryden, og lad det simre, indtil sovsen bliver tyk. Smag til med salt, peber og citronsaft.
Pluk evt. muslingerne i sovsen, eller servér dem hele.
Vend linserne med persille, og servér dem sammen med blomkål og muslingesauce.
Kundekommentarer ()