0
Bagt kuller med tomat og basilikum, knust kartoffelsalat og spinat

Bagt kuller med tomat og basilikum, knust kartoffelsalat og spinat

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
nye kartoflersalt
0 min.
Nye kartofler

Tænd ovnen på 200 grader 15-20 min., inden du starter. 

Skyl kartoflerne, og bring dem i kog med rigeligt vand og et godt skud salt. Kog i 5-8 min., til de er møre. Lad kartoflerne stå i kogevandet, indtil du skal lave salaten.

hvidløgbasilikumtomater på stilk, fx cherry, blomme eller cocktail
1 min.
Grøntsager

Pil hvidløg, pres det eller riv det fint.

Skyl tomaterne, og skær dem i halve.

Skyl og pluk basilikum, og hak den groft. 

kullerfilet uden skindsaltsort peberolivenolie, ekstra jomfrucitron
5 min.
Fisk

Kom fisken i et ovnfast fad. Drys den med salt og friskkværnet peber.

Fordel 2/3 del af det revne hvidløg, lidt revet citronskal, alle tomaterne, halvdelen af basilikum og olivenolie henover fisken.

(Resten af hvidløg og basilikum skal i kartoffelsalaten.)

Bag fisken i ca. 8 min. Den er færdig, når den skilles ad i flager.

nye kartoflercreme fraiche 18%
9 min.
Knuste kartofler

Smag cremefraiche til med lidt salt og friskkværnet peber, 1/2 spsk. olivenolie pr. kuvert, det sidste hakkede basilikum, resten af hvidløget, et skvæt citronsaft og revet citronskal.

Kartoflerne er færdige, når de let kan trykkes i stykker, men ikke bliver helt most ud. Hæld vandet fra, og kom kartoflerne i en salatskål. Tryk dem let på midten, så de knuses. Vend cremefraichecremen op i sammen med lidt olivenolie, og vend rundt.

melonbabyspinatcitronolivenolie, ekstra jomfru
12 min.
Spinat-salat

Husk at se til fisken.

Bland resten af citronsaften med lige så meget olivenolie, lidt salt og peber. Vend skyllet og tørret spinat op i.

Skær melonen fri for kerner og skal. Skær den i mundrette bidder, og vend dem op i spinatsalaten. 

20 min.
Anretning

Når fisken er færdig, tages den ud af ovnen. Der dannes en dejlig væde i bunden, som smager skønt.

Server fisken med væden fra fadet, lun kartoffelsalat og frisk spinat/melon-salat.  

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?