Tænd ovnen på 200 grader 15-20 min., inden du starter.
Skyl kartoflerne, og bring dem i kog med rigeligt vand og et godt skud salt. Kog i 5-8 min., til de er møre. Lad kartoflerne stå i kogevandet, indtil du skal lave salaten.
Pil hvidløg, pres det eller riv det fint.
Skyl tomaterne, og skær dem i halve.
Skyl og pluk basilikum, og hak den groft.
Kom fisken i et ovnfast fad. Drys den med salt og friskkværnet peber.
Fordel 2/3 del af det revne hvidløg, lidt revet citronskal, alle tomaterne, halvdelen af basilikum og olivenolie henover fisken.
(Resten af hvidløg og basilikum skal i kartoffelsalaten.)
Bag fisken i ca. 8 min. Den er færdig, når den skilles ad i flager.
Smag cremefraiche til med lidt salt og friskkværnet peber, 1/2 spsk. olivenolie pr. kuvert, det sidste hakkede basilikum, resten af hvidløget, et skvæt citronsaft og revet citronskal.
Kartoflerne er færdige, når de let kan trykkes i stykker, men ikke bliver helt most ud. Hæld vandet fra, og kom kartoflerne i en salatskål. Tryk dem let på midten, så de knuses. Vend cremefraichecremen op i sammen med lidt olivenolie, og vend rundt.
Husk at se til fisken.
Bland resten af citronsaften med lige så meget olivenolie, lidt salt og peber. Vend skyllet og tørret spinat op i.
Skær melonen fri for kerner og skal. Skær den i mundrette bidder, og vend dem op i spinatsalaten.
Når fisken er færdig, tages den ud af ovnen. Der dannes en dejlig væde i bunden, som smager skønt.
Server fisken med væden fra fadet, lun kartoffelsalat og frisk spinat/melon-salat.
Kundekommentarer ()