Lad os starte med
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 220 grader varmluft 20 minutter før du går i gang.
Halver græskarret, og fjern kernerne.
Skær græskarret ud i stykker på 2x2 cm.
Kom dem på en bageplade med bagepapir, og drys lidt salt, peber og olivenolie henover. Drys også revet citronskal fra en halv citron henover.
Vend ternene rundt og bag dem i 15 min.
Kom perlebyg i en gryde, og dæk med rigeligt vand. Tilsæt et godt skud salt, og bring gryden i kog.
Kog i 10-15 min., til perlebyggen er mør.
Skær fisken i portionsstykker, og drys med salt og halvdelen af krydderiet.
Kom fisken i et ovnfast fad, smurt med olivenolie.
Bag i 8-10 min. til fisken kan skilles ad i flager.
Bland ca. 1 tsk revet citronskal pr kuvert i creme fraichen, og smag til med citronsaft, salt og peber.
Når perlespelten er kogt færdig, hældes vandet fra. Creme fraichen vendes i, og spelten holdes lun indtil servering.
Anret rucola i bunden af et fad. Kom de bagte hokkaido-stykker over, og drys det sidste krydderi henover sammen med lidt citronsaft og olivenolie.
Dryp evt. sriracha-sauce over, eller server den til ved bordet.
Server den bagte fisk ved bordet, sammen med cremet perlebyg og frisk græskarsalat. Velbekomme.
Dukkah krydderiblanding indeholder: 20% HASSELNØDDER, 20% SESAMFRØ, 10% KORIANDERFRØ, 10% SPIDSKOMMEN, 10% SORT PEBER, 10% CAYENNE, 10%KANEL, 10%SALT
Kundekommentarer ()