0

Bagt grønt med kødstrimler og tahindressing

Hovedingrediens:
Okse
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

1 portion af denne ret indeholder hele 20 g kostfibre, så retten er både meget protein- og fiberrig. 

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
Lad os starte med
  • Skyl grønt, frugt og krydderurter.
  • Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager.
  • Find alle ingredienser og redskaber frem. 

Bagt grønt 

  • Tænd ovnen på 175 grader, varmluft. 
    Skræl de søde kartofler, og skær dem og auberginen i mindre tern.
  • Skær broccoli i mindre buketter og rødløgene i kvarte både.
  • Hak hvidløg fint.
  • Bred grøntsagerne ud på bagepladen, og vend med olie, hakket hvidløg og salt.
  • Kom bagepladen i ovnen i 25-30 minutter. 

Stegte kødstrimler 

  • Skær tykstegsbøfferne i tynde strimler.
  • Bland krydderierne sammen i et lille glas. 
  • Hæld kikærter i en sigte over vasken, skyl dem, og lad dem dryppe af. 
  • Varm en pande med olie op til høj varme, og svits oksekødsstrimlerne i 2-3 minutter, kom dernæst krydderiblandingen på panden, og svits i et par minutter.
  • Tag kødet af panden, og kom så kikærterne på. Svits, indtil de bliver mørke og let sprøde.  

Tahindressing 

  • Blend alle ingredienserne til tahindressingen sammen. Kom lidt vand i, hvis du ønsker, at dressingen skal være mere flydende. 

Topping 

  • Pil kernerne ud af granatæblet.
35 min.
Anretning
  • Anret de bagte grøntsager sammen med det stegte kød og kikærter, og top med dressing og granatæblekerner.

Kommentarer og forslag til opskriften

Næringsindhold pr. person:

Energi:
640 kcal
Protein:
45 g