Forvarm ovnen til 180 grader.
Skær fisken i store stykker og krydr den med salt på alle sider og læg til side.
Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge. Skrub kartoflerne under vand efter behov.
Kom kartoflerne i vandet og vær opmærksom på at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne til de er møre, ca. 10 min. Sluk for blusset og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min længere, før du hælder vandet fra.
Varm en pande op ved høj varme. Når panden er rygende varm, steges rodfrugterne i 1 spsk. olie pr. person, så de får godt med farve. Laves der mad til flere, kan man med fordel stege grøntsagerne i flere omgange.
Skyl timianen og hak det så fint som muligt.
Kom timianen og de stegte grøntsager i et ildfast fad sammen med fløden og bouillonen. Rør det godt rundt og krydr med salt og peber.
Placér fisken henover grøntsagerne og lad det bage i ca. 10 min., indtil fisken begynder at flage.
Servér fisken med de kogte kartofler og en skive citron.
Kend din fisk: Kuller
GASTRONOMISK
Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.
Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.
SUNDHED
Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.
Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK
Kommentarer og forslag til opskriften