Forvarm ovnen til 180 grader.
Skær fisken i store stykker og krydr den med salt på alle sider og læg til side.
Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge. Skrub kartoflerne under vand efter behov.
Kom kartoflerne i vandet og vær opmærksom på at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne til de er møre, ca. 10 min. Sluk for blusset og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min længere, før du hælder vandet fra.
Varm en pande op ved høj varme. Når panden er rygende varm, steges rodfrugterne i 1 spsk. olie pr. person, så de får godt med farve. Laves der mad til flere, kan man med fordel stege grøntsagerne i flere omgange.
Skyl timianen og hak det så fint som muligt.
Kom timianen og de stegte grøntsager i et ildfast fad sammen med fløden og bouillonen. Rør det godt rundt og krydr med salt og peber.
Placér fisken henover grøntsagerne og lad det bage i ca. 10 min., indtil fisken begynder at flage.
Servér fisken med de kogte kartofler og en skive citron.
Kundekommentarer ()