0
Bagt kulmule med cremede, krydrede bønner med persille og stegt spidskål

Bagt kulmule med cremede, krydrede bønner med persille og stegt spidskål

Opskriften er udviklet af:
Uden tilsat sukker Kassen
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Uden tilsat sukker
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
kulmulefilet med skindoliesalt
1 min.
Bagt fisk

Opvarm ovnen til 190°C. Vend fisken i 1 tsk. olie pr. person, og krydr den med salt på begge sider. Læg fisken med skindsiden opad i et ovnfast fad, der passer til størrelsen på fisken, så den ligger tæt til kanten og uden mellemrum mellem stykkerne. 

spidskålcitronsaltoliecashewnødder
4 min.
Kålen

Skær kålen i kvarte stykker, skyl den grundigt, og afdryp den for vand. Varm en pande op ved middelhøj varme. Tilsæt 1 spsk. olie pr. person, og steg kålen i ca. 4 min. på hver side. Kålen skal have en mørk overflade og være blød i de inderste blade inde ved stokken. Man kan med fordel stege den med låg på for hurtigere tilberedning. Smag til med salt og citronsaft.

Mens kålen steger, hakkes cashewnødderne groft.

15 min.
Fisken

Fisken bages i ovnen i ca. 10 min. Tjek den løbende under bagningen. Når skindet kan hives af fisken, er den færdig.

butter beansRogan Joshcreme frisk 9%persillesalt
20 min.
Bønnerne

Skyl persillen grundigt, og hak den groft. Hæld creme frisk, bønner og krydderi (pas på, det er stærkt, så juster efter behag) i en kasserolle, og varm op ved middelvarme. Lad det koge lidt ind, så det samler sig til en cremet konsistens. Sluk for varmen, tilsæt persille og smag til med salt.

25 min.
Anretning

Server fisken med cremede bønner, stegt kål og cashewnødder drysset henover.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kulmule

GASTRONOMISK

Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.

Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.

Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.

SUNDHED

Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.

Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Denne blanding er en kraftig og aromatisk karryblanding. Rogan Josh er også navnet på en aromatisk persisk lammeret, der er en signaturopskrift fra Kashmir-regionen.

Rogan betyder ’klart smør’ eller ’fedt’ på persisk, og Josh betyder ’varme, stærk, kogende eller passioneret’. Rogan Josh betyder således tilberedt i olie ved stærk varme. 

Rogan Josh indeholder:

Paprika, hvidløg, ingefær, gurkemeje, spidskommen, kanel, koriander, kardemomme, sort peber, nelliker, muskatnød, laurbærblade, chili, havsalt. 

Næringsindhold pr. person:

Energi:
2272 kjl/543 kcal
Fedt:
33 g
heraf mættede fedtsyrer:
7 g
Kulhydrat:
23 g
heraf sukkerarter:
4,1 g
Kostfibre:
8,9 g
Protein:
35 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?