Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft. Sæt en stor gryde vand over til at koge nudler i. Husk salt i vandet.
Skræl ingefær, og snit den i tynde strimler.
Sæt en stor pande over ved mellemhøj varme, og tilsæt lidt olivenolie. Steg ingefær og krydderblanding sammen et minut eller to. Tilsæt så de hakkede tomater, og lad saucen koge godt ind i ca. 10 min.
Skær fisken i stykker på størrelse med en tændstikæske. Læg dem i ét lag i et ildfast fad. Hæld den varme tomatsauce over, og sæt fadet i ovnen. Bag i 10-15 min., til fisken er mør.
Kog nudlerne efter anvisning på pakken.
Pil pak choy ud i stængler, og snit dem fint. Hak peanuts fint med en kniv.
Vend pak choystrimler og peanuts sammen i en skål med godt med limesaft.
Vend nudlerne forsigtigt sammen med tomat og fisk, uden at fisken går helt i stykker. Anret i en dyb tallerken med grønt ovenpå.
Velbekomme!
Kend din fisk: Kuller
GASTRONOMISK
Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.
Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.
SUNDHED
Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.
Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK
Four-Joy krydderimix indeholder: 45% urtebouillon, 35% sesamfrø, 10% Stjerneanis, 5% sort peber, 5% sichuan peber
Kundekommentarer ()