0
Bagt kulmule med jordskokker og sprød grønkål

Bagt kulmule med jordskokker og sprød grønkål

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
kulmulefilet med skind
1 min.
Fisken

Forvarm ovnen til 140 grader.

Skær fisken i store stykker, læg den i et ovnfast fad, krydr den med salt på alle sider og sæt fadet til side.

jordskokkersødmælk
3 min.
Jordskokkecreme

Sæt en gryde med vand over at koge.

Skræl jordskokkerne, skyl dem grundigt, og skær dem i store tern. Kog dem i ca. 10 min., til jordskokkerne er helt bløde og næsten falder fra hinanden. Hæld jordskokkerne i en sigte, men gem kogevandet. Kom jordskokkerne tilbage i gryden, og blend dem med en stavblender, imens du tilsætter mælken lidt efter lidt, indtil du får en fin puré (brug også kogevandet, hvis mosen mangler væde). Konsistensen skal være lidt tykkere end en suppe. Smag puréen til med salt.

grønkåldildcitron
10 min.
Kålet

Skær bladene fra stokken, pluk bladene, og skyl dem grundigt sammen med dilden. Hak dilden groft.

Varm en pande op ved høj varme. Når den er rygende varm, steges kålet i 1 spsk. olie pr. person i ca. 3 min. under omrøring. Overfør kålet til en serveringsskål, tilsæt dilden, og smag til med salt, peber og citronsaft.

Primitivo surdejs bolle med fuldkorn
20 min.
Fisken

Kom fisken og bollerne i ovnen. Bag fisken i  ca. 8 min., indtil man kan trække skindet af uden modstand.

Bollerne bages, indtil de er lune.

30 min.
Anretning

Fordel jordskokkecremen i bunden af en tallerken, og anret fisken og den stegte kål henover. Serveres sammen med det lune brød.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kulmule

GASTRONOMISK

Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.

Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.

Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.

SUNDHED

Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.

Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Primitivo surdejsboller:

Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?