0
Bagt torsk med stegte rodfrugtfritter, dampet spidskål og Krystal Karl

Bagt torsk med stegte rodfrugtfritter, dampet spidskål og Krystal Karl

Opskriften er udviklet af:
Uden tilsat sukker Kassen
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Uden tilsat sukker
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

rodfrugter (blandede)
1 min.
Rodfrugtfritter

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Skrub rodfrugterne grundigt, og skær dem i stave. Du kan sagtens lade skrællen blive på, hvis den blot er rengjort godt.

Sæt en stor pande over ved mellem varme, tilsæt 1 spsk. olivenolie pr. pers., og rist rodfrugterne stille og roligt i 10-15 min., til de er møre.

spidskåltomater på stilk, fx cherry, blomme eller cocktail
10 min.
Spidskål

Skær spidskålen i store kuvertstykker, uden at de falder fra hinanden. Halvér tomaterne.

Sæt kålstykkerne på bunden af en gryde, og tilsæt 1 spsk. olivenolie pr. pers. og et par spsk. vand. Krydr med salt og friskkværnet peber. Tænd for gryden på lav til mellem varme, og læg låg på. Lad nu kålen stå i ca. 15 min., og tilberede helt stille og roligt, til den er mør, og faldet en smule sammen.

Et par minutter inden kålen er færdig, tilsætter du tomaterne til gryden, og lader dem varme lidt igennem.

torskefilet uden skind
20 min.
Fisk

Del fisken i kuvertstykker, og krydr dem godt med salt og friskkværnet peber. Læg dem i et smurt, ildfast fad, og bag dem i den varme ovn i 10-12 min.

løvstikkeskalotteløg
25 min.
Grønt

Hak skalotteløg super fint med en skarp kniv. Pluk løvstikken ud i blade, og snit stilkene fint.

Krystal Karl, 25%
30 min.
Anretning

Anret rodfrugterne på en tallerken med fisken ovenpå. Kom spidskål og tomater ved siden af, og tag endelig olien/væsken med fra gryden, hvis der er noget tilbage.

Slut af med at rive osten fint henover kålen, og drys med løvstikkestilke, -blade og skalotteløg.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
2529 kjl/604 kcal
Fedt:
34 g
heraf mættede fedtsyrer:
6,3 g
Kulhydrat:
30 g
heraf sukkerarter:
16 g
Kostfibre:
14 g
Protein:
38 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?