Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Skrub rodfrugterne grundigt, og skær dem i stave. Du kan sagtens lade skrællen blive på, hvis den blot er rengjort godt.
Sæt en stor pande over ved mellem varme, tilsæt 1 spsk. olivenolie pr. pers., og rist rodfrugterne stille og roligt i 10-15 min., til de er møre.
Skær spidskålen i store kuvertstykker, uden at de falder fra hinanden. Halvér tomaterne.
Sæt kålstykkerne på bunden af en gryde, og tilsæt 1 spsk. olivenolie pr. pers. og et par spsk. vand. Krydr med salt og friskkværnet peber. Tænd for gryden på lav til mellem varme, og læg låg på. Lad nu kålen stå i ca. 15 min., og tilberede helt stille og roligt, til den er mør, og faldet en smule sammen.
Et par minutter inden kålen er færdig, tilsætter du tomaterne til gryden, og lader dem varme lidt igennem.
Del fisken i kuvertstykker, og krydr dem godt med salt og friskkværnet peber. Læg dem i et smurt, ildfast fad, og bag dem i den varme ovn i 10-12 min.
Hak skalotteløg super fint med en skarp kniv. Pluk løvstikken ud i blade, og snit stilkene fint.
Anret rodfrugterne på en tallerken med fisken ovenpå. Kom spidskål og tomater ved siden af, og tag endelig olien/væsken med fra gryden, hvis der er noget tilbage.
Slut af med at rive osten fint henover kålen, og drys med løvstikkestilke, -blade og skalotteløg.
Kundekommentarer ()