0
Bagt kyllingebryst med krydrede kikærter og dampet broccoli

Bagt kyllingebryst med krydrede kikærter og dampet broccoli

Opskriften er udviklet af:
Uden tilsat sukker Kassen
Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Uden tilsat sukker
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

kyllingebryst
1 min.
Kyllingebryst

Tag gerne kyllingen ud af køleskabet 30 min., før du går i gang med maden.

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Gnid kyllingekødet med 1 tsk. olivenolie pr. person, godt med salt og friskkværnet peber.

Læg kødet i et smurt ildfast fad, og bag det i ca. 20 min. Hold kødet varmt, når det tages ud af ovnen.

løg
5 min.
Løg

Skræl løgene, og skær dem i kvarte. Vend dem med 1/2 spsk. olivenolie pr. person, salt og friskkværnet peber, og kom dem ind til kyllingen. Løgene må gerne bage 25-30 min.

kikærter i vandcreme frisk 9%chipotlesauce kryddericitron
10 min.
Kikærter

Dræn kikærterne for vand, og kom dem op i en gryde sammen med 1 spsk. olivenolie pr. person. Lun kikærterne igennem ved lav varme.

Tilsæt herefter creme firsk, og lad den koge op. 

Riv citronen fint, og gem skrællen til senere. Smag kikærterne til med krydderiblandingen og lidt citronsaft, salt og friskkværnet peber.

citronbroccoli
20 min.
Broccoli

Skær broccoli ud i buketter, gerne med godt med stilk.

Skyl dem grundigt, og kom dem herefter op i en gryde med lidt salt og ca. 1 cm vand.

Damp buketterne ved høj varme under låg i 2-3 min., til de er blevet møre, men stadig har en smule bid.

Tag dem herefter op af gryden, og drys med citronskrællen fra før.

40 min.
Anretning

Anret kikærterne i bunden af en dyb tallerken med løg, kylling og broccoli ovenpå.

Velbekomme!

Bonusinfo

Indeholder:

25% Chipotle, 25% sød paprika, 15% spidskommen, 15% paprikaflager, 15% tørret dild, 5% hvidløgspulver.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
1088 kcal
Fedt:
71,5 g
heraf mættede fedtsyrer:
21 g
Kulhydrat:
45,4 g
heraf sukkerarter:
16,1 g
Kostfibre:
17,4 g
Protein:
55,8 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?