Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tag gerne kyllingen ud af køleskabet 30 min., før du går i gang med maden.
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Gnid kyllingekødet med 1 tsk. olivenolie pr. person, godt med salt og friskkværnet peber.
Læg kødet i et smurt ildfast fad, og bag det i ca. 20 min. Hold kødet varmt, når det tages ud af ovnen.
Skræl løgene, og skær dem i kvarte. Vend dem med 1/2 spsk. olivenolie pr. person, salt og friskkværnet peber, og kom dem ind til kyllingen. Løgene må gerne bage 25-30 min.
Dræn kikærterne for vand, og kom dem op i en gryde sammen med 1 spsk. olivenolie pr. person. Lun kikærterne igennem ved lav varme.
Tilsæt herefter creme firsk, og lad den koge op.
Riv citronen fint, og gem skrællen til senere. Smag kikærterne til med krydderiblandingen og lidt citronsaft, salt og friskkværnet peber.
Skær broccoli ud i buketter, gerne med godt med stilk.
Skyl dem grundigt, og kom dem herefter op i en gryde med lidt salt og ca. 1 cm vand.
Damp buketterne ved høj varme under låg i 2-3 min., til de er blevet møre, men stadig har en smule bid.
Tag dem herefter op af gryden, og drys med citronskrællen fra før.
Anret kikærterne i bunden af en dyb tallerken med løg, kylling og broccoli ovenpå.
Velbekomme!
Indeholder:
25% Chipotle, 25% sød paprika, 15% spidskommen, 15% paprikaflager, 15% tørret dild, 5% hvidløgspulver.
Kommentarer og forslag til opskriften