Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Forvarm ovnen til 200 grader.
Krydr kyllingen godt med salt og peber, og læg den i et ildfast fad.
Bag kyllingen i 30-40 min., indtil benet kan løsnes fra kødet.
Kom spelten i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad den koge stille og roligt under låg i ca. 20 min., indtil den er mør.
Skræl rodfrugterne, og skær dem ud i lange tynde stave. Spred rødderne ud på en bradepande dækket med bagepapir. Vend dem i 1 spsk. olivenolie pr. person, og krydr med salt og peber.
Bag rødderne i 20-25 min., indtil de har fået godt med farve og er blevet møre.
Bland 1/2 tsk. sennep pr. person, 1 spsk. olivenolie, fintrevet hvidløg og lidt salt i en skål.
Rodfrugter, saft og fedt fra kyllingen og spelten vendes i vinaigretten lige før servering, og der smages til med salt og citronsaft.
Hæld creme fraichen i en skål, og smag til med salt og peber.
Servér kyllingen med rodfrugter og creme fraiche.
Kundekommentarer ()