0

Bagt savoykål med æble og brødkrummer

Opskriften er udviklet af:
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Fjern de yderste kålblade og kasser. Del hovedet i kvarte, fjern stokken og snit bladene i brede strimler. Løsn dem fra hinanden og giv dem et 3 minutters opkog i letsaltet vand til kålen er mør, men stadig har godt bid. Dryp den godt af inden videre brug. Skær æblekødet fra kernehuset og snit det i tynde skiver. Læg lagvist kål, æbler, brødkrummer og sukker i et passende fad – krydr med salt og peber undervejs. Slut af at ”klappe” gratinen godt til, drysse med de sidste brødkrummer og hælde det smeltede smør henover. Dæk fadet til med folie og bag det ved 175°C i ca. 35 min. Fjern folien og bag yderligere 15 min. Server til kraftige kødretter, fx lam, okse eller gris.

Kommentarer og forslag til opskriften